Honda Trophy Vålerbanen 2000

Vålerbanen 2000-09-16 - 2000-09-17

Resultatlistor


Etab Data Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Fyndbörsen Cup
  Kval
  Race

Honda Trophy
  Race

Kamasa Tools Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

NARS
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Neon Racing Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Roadsport Norge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Special Saloon
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 148

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

70-tal SSK-förare tävlade på Våler-banan i Norge

70-talet svenska förare från SSK-serien gästade i helgen den fina Våler-banan i Norge. Alla förare var mer än nöjda med banan och den fina asfalten. Och "som pricken över i" var det uppehåll hela helgen.

Bergström ökar avståndet i tabelltoppen
Reine Bergström, Hällefors MK, var helt outstanding i Kamasa-Tools Cup när den 6:e deltävlingen kördes under lördagseftermiddagen på norska Våler. Tabelltvåan och värste konkurrenten Hans Warberg, Falkenbergs MK, körde sönder motorn under fredagens träning och blev tvungen att skifta till reservmotorn som gav något mindre effekt. Han hade ändå tredje snabbaste tid, något långsammare än Bergström som var snabbast före Enar Viktorsson, MK Trophy, Uddevalla. Enar släppte aldrig sin andraplats. Däremot kämpade Warberg och Krister Karlsson, Örebro RC, om tredje plats, ända till Warberg körde om Karlsson under gulflagg och blev utesluten. Senare hakade Warberg och Ingvar Nilsson ihop med varandra så båda försvann i en mindre smäll och Bergström utökade sin ledning i tabelltoppen Enar var strålande glad efter målgång.
-Det här var verkligen en revansch efter kraschen på Kinnekulle Ring. Nu går bilen jättebra igen, så bra att jag till och med hade snabbaste varvtid, kommenterade Enar.
Fredrik Nilsson vann knappt före Eric Persson
Lördagens final, den sjätte deltävlingen i SSK-serien i Etab Data Cup, bjöd på överraskningar även om den genomfördes ganska odramatiskt. Fredrik Nilsson vann sin sjätte raka seger, men den här gången hakade Eric Persson, Katrineholkms MK, på och skuggade Nilsson racet igenom.
-Eric var förvånansvärt snabb den här gången, sade Nilsson efteråt. Han låg väldigt nära hela tiden.
På tredje plats överraskade Rickard Ward, Gislaveds MK, som körde till sig en säker tredjeplats med sin Volvo 240 före Mercedes-föraren Håkan Malmborg, SSK.
-Det här är andra säsongen med Volvon och jag börjar hitta de rätta inställningarna nu avslöjade Ward efter finalen.
Fyndbörsen Cup: Omöjlige Nilsson segrade igen
Han är omöjlig just nu, BMW-föraren Fredrik Nilsson, Falkenbergs MK. Sju raka segrar av sju möjliga tyder på att allt stämmer för honom.
I helgen var visserligen konkurrenterna närmare honom än vad de varit på länge. I den sjätte deltävlingen var Nilsson uppvaktad av Eric Persson, och i den sjunde av Rickard Ward som fått riktig fart på sin Volvo 240. Ward körde fort den här helgen och startade från andra position. Han nådde visserligen aldrig riktigt ända fram men släppte heller inte Nilsson ur sikte.
Eric Persson startade som tredje bil. Han hamnade en bit bakom Nilsson och Ward och det såg ut som att han hade en säker tredjeplats, men bara några varv från mål skramlade det till i motorn som lade av tvärt och han tvingades parkera sin Mercedes. Istället tog en annan Mercedes-förare över tredje platsen, totaltvåan Håkan Malmborg.
Bergström segrade - överlägset
Reine Bergström, Hällefors MK, tog en överlägsen seger i den för helgen andra deltävlingen på Våler. Svåraste konkurrenten, Hans Warberg, Falkenbergs MK, kunde inte komma till start efter gårdagens krasch, utan fick stå brevid och titta. Han föll därmed från andra plats till åttonde i totallistan. Bergström hade en relativt säker resa mot mål. En bra bit bakom fightades Krister Karlsson, Örebro RC, och Jörgen Hansson, Hyllinge MS om andraplatsen. Enar Viktorsson hade inledningsvis en lyckad helg och startade i första led. Men bilen började gå illa på höga varv och han tappade till femte plats.
Landegren snabbast i Fyndbörsen Cup - igen
Det blev Johan Landegren, Kolsva MS som segrade i SSK-seriens näst sista final i Fyndbörsen Cup. Och det gjorde han knappt före Thomas Andersson som stortrivdes i sin stora Opel Calibra på den norska banan.
- Jag är jättenöjd med min andraplats, sade Thomas efteråt. Bilen gick bra och allt stämde, och även om jag inte tog mig förbi Landegren så var det ytterst nära.
Trea blev fortåkaren Joakim Bringestad, Örebro RC. Bringestad hade stora prblem med att få motorn att gå som den skulle. Hela helgen arbetade teamet för att hitta felet, och till slut lyckades man lokalisera problemet. Det var fördelaren som hade gått sönder. Men Bringestad lyckades - trots att bilen inte gick bra, köra till sig fjärde tid under tidkvalet efter Lars Sundman, Örebro RC och Thomas Andersson. Bringestad var snabbast. I racet tappade Sundman ner till fjärde plats och Bringestad - som var mycket nöjd trots alla problem - slutade trea.
Design by Bloms IT