Heat 2

Antal tävlande: 36

Racerapport

Kinnekulle Ring: Succé för En Dag på Racerbanan!

7 500 besökare såg Fyndbörsen Cup och Renault 5 junior Racing! Sjätte upplagan av En Dag på Racerbanan, som arrangerades av tidningen Bilsport och Stocholms Sportvagnsklubb (SSK), blev stor succé. Arrangemanget, som lockade 7 500 besökare till ett soligt Kinnekulle Ring utanför Lidköping, tillåter publiken att kliva ner från läktaren och, tillsammans med instruktörer, själva köra på banan.
1000 välputsade utställningsbilar fanns också på plats, liksom truckracingstjärnan Boije Ovebrink, Motala, som körde flera imponerande varv med sin stora, supertrimmade lastbil. Kändisföraren Henrik Roos, Vara, fanns också på plats för att visa prestandan på sin snabba Dodge Viper.
Fyndbörsen och Renault 5 Junior körde inför jättepubliken
Men det var inte bara dagens jippon som var populära. Standardvagnsklasserna Fyndbörsen Cup och Renault 5 Junior passade på att visa upp sig och körde var sin deltävling i strålande solsken. Och storpubliken inspirerade: förarna bjöd på häftiga race med många täta dueller.
Standardklassen Fyndbörsen Cup bjöd på två finaler helt i publikens smak. I lördagens final tog poleplacerade Johan Landegren, Kolsva MS starten och ledde länge loppet före värste konkurrenten Joakim Bringestad, Örebro RC. Men Bringestad blev till slut för svår och Landegren fick se sig besegrad. Tredjeplacerade Jan Larsson, Göteborgs MF - som haft motorproblem en längre tid - fick äntligen grejorna att hålla och stod på pallen för på två år.
Den andra finalen i Fyndbörsen Cup blev om möjligt ännu hårdare än den första och en riktig rysare. Johan Landegren, Joakim Bringestad, Leif Blyberg, SMK Karlskoga, Marcus Ekström, Avesta BK och Thomas Andersson, Hyllinge MS hade alla en intensiv fight om första platsen. Ständiga omkörningar och ledarbyten ledde till en mycket publikvänlig final.
Tyvärr var det några bilar längre ner i startfältet som fick problem och arrangören blev tvungen att skicka ut en sk safetycar att lugna ner loppet. Problemen löstes snabbt och effektivt av SSK-personalen och loppet kunde fortsätta.
Serieledaren Johan Landegren vann till slut finalen före Bringestad, som också klättrat i totallistan och nu är tvåa, 24 poäng efter Landegren.
Nästa deltävling avgörs på norska Våler 17 september.
Fredrik Henningsson, Halmstad vann helgens första final i Renault 5 Junior. Henningsson, som startade som tredje bil körde om konkurrenterna Robert Andersson, Örebrpo och Anders Egeland, Katrineholm redan på det första varvet. Andersson fick senare också se sig omkörd av Egeland.
I den andra finalen, som kördes under söndagen, triumferade Daniel Björk, Örebro BMCK. Daniel, som fick bryta lördagens final med däckproblem, körde fort och tog sig snyggt förbi Andersson, Henningsson och Granlund som alla hade en hård och tät fight i jakten på förstaplatsen. För juniorerna återstår nu bara finalen på Falkenberg 8 oktober.