SSK Raceweek Kinnekulle 2000
Kinnekulle Ring 2000-07-20 - 2000-07-23

Resultatlistor


Etab Data Cup
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2

Formula Ford 2000
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2

Fyndbörsen Cup
  Kval
  Race

Kamasa Tools Cup
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2

Renault 5 Junior
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2

Volvo Original Cup
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2
  C-Final
  B-FinalAntal tävlande: 128

Racerapport

Race Weekend på Kinnekulle Ring

Äntligen seger för Hans Warberg

Äntligen höll det ända in i mål för västkustföraren Hans Warberg, Falkenbergs MK. Snabbaste kvaltid gav pole position före snabbe rivaren Reine Bergström, Hällefors MK. Och den här gången var Hans snabbast i starten och kunde ta en säker seger. Avståndet dem emellan blev till slut drygt 7,5 sekunder. Men loppet inleddes dramatiskt. I den första kurvan krokade flera bilar ihop och arrangören tvingades bryta loppet. I smällen bröt Enar Viktorsson, MK Trophy, Jörgen Hansson, Hyllinge MS och Gunnar Olárs, Rasbo MK

Dubbla segrar för Warberg

Helgen gick som på räls för Hans Warberg, Falkenbergs MK, som sken som en sol efter den andra segern den här helgen.
- Det är betydligt jämnare mellan mig och serieledande Reine Bergström nu. Bara fyra poäng skiljer oss emellan och det gör ju allting mycket roligare, kommenterade en mycket glad Hans efter loppet. Reine var inte alls lika glad efter loppet.
-Jag fick bryta efter att växellådan gått sönder. Jag tyckte inte att det var någon idé att fortsätta.
Otur hade också Jörgen Hansson, Hyllinge MS som rullande sin BMW i kampen om tredjeplatsen med Kenneth Ekström, SSK. Pga detta tvingades arrangören bryta loppet för att rensa banan.

Tät racing från första metern.

Helgens tävlingar på Kinnekulle Ring inleddes redan på fredagen med en tuff B-final i klass Volvo Original. Unge junioren Johan Emilsson, MK Nordjämten, som inte ens är gammal nog för körkort, vann sensationellt före Mikael Pettersson, MK Vättle och Mats Gustafsson, Örebro BMCK.

Eftersom klassen körde dubbeltävling kördes ytterligare en B-final under lördagen som blev minst lika dramatisk. Bengt Emilsson, MK Nord-Jämten, farbror till unga stjärnskottet Johan Emilsson ledde länge men gled av banan i den allra sista kurvan och blev omedelbart passerad av både Mats Gustavsson, Örebro BMCK och Henrik Pettersson, MK Vättle.

Jogér spräckte Hällströms segersvit

Den här gången blev det inte som serieledande Olle Hällström, Järfälla MK, hade tänkt sig.
-Nej, jag lyckades bara prestera sjunde snabbaste tid och och då fick jag starta i fjärde startled, så jag är långt ifrån nöjd.
Däremot lyckades en av årets överraskningar, masen Niklas Jogér, Borlänge MK, mycket bättre. Snabbaste tid i tidskvalet resulterade i pole position och en säker seger före de två unga stjärnskotten Petter Halvorsen, Norge och Lars-Åke Björk, Örebro BMCK.
Rutinerade veteranen Max Jensen genomförde ett av sina bästa lopp och slutade fyra efter en hård fight med Björk och Stefan Nyman, Borlänge MK.
Olle Hällström hade också en hård kamp med Lars-Åke Björk. De båda hakade ihop vilket resulterade i att Olle snurrade och fick börja om bland de sista i startfältet. Efter en imponerande körning slutade den unge Hässelbybon ändå på fjortonde plats.
Marcus Norström, Botkyrka MK, fick tekniskt fel på sin bil och körde av banan. Bilen stod så illa att arrangören fick skicka ut sk safety car för att få bort den.

Fredrik vann Etab Data Cup - igen

Det var inte mycket snack den här gången heller. Fredrik Nilsson, Falkenbergs MK, var snabbast i kvalkörningen före Eric Persson, Karineholms MK, och visade sedan var skåpet skulle stå genom att vinna lördagens race före Eric. I början var racet lugnt med säkra avstånd mellan bilarna. Dessa minskade dock under racets gång och det uppstod fighter överallt på banan.

Egeland segrade i Renault 5 Junior

Det blev Anders Egeland, Katrineholms MK, som vann den första finalen för Renault 5 Juniorer på lördagseftermiddagen. Tvåa blev Robert Andersson, Örebro RC, före Fredrik Henningsson, Halmstads AK.

Henningsson snabbast i den andra finalen

I söndagens final var det Fredrik Henningsson, Halmstads AK, som var snabbast. Han tog starten och ledde sedan loppet igenom säkert före tvåan Anders Egeland, Katrineholms MK som i sin tur hade ett stort glapp till Robert Andersson, Örebro RC på tredje plats. Bakom dessa herrar var striderna betydligt hårdare. Så hårda att Mattias Nordenström, Nya Anderstorp RC och Robert Karlsson, SSK, gick ihop med ett brak. Båda bilarna fick omfattande skador och arrangören bröt därför tävlingen.

Bringestad vann före Landegren

Den här gången var det Joachim Bringestad, Örebro RC som var snabbast i Fyndbörsen Cup. Johan Landegren, Kolsva MS, som vunnit de tre inledande tävlingarna den här säsongen fick den här gången nöja sig med att bli tvåa i ett oerhört tufft och tätt race.
Också det här racet tvingades arrangören bryta med omstart som följd omstart efter att två bilar gått ihop och blivit stående. Fjolårets SSK-mästare, Thomas Andersson som ett tag var uppe på tredje plats tvingades bryta när hans nya snabba Opel Calibra tappat oljetrycket.
Resultat Fyndbörsen Cup: 1) Joakim Bringestad, Örebro RC, Golf, 18.56,0 min, 2) Johan Landegren, Kolsva MS,

Jogér vann dubbelt

Niklas Jogér, Borlänge MK lyckades med det mesta den här helgen. Inte nog med att han vann lördagens race. Han kunde med lätthet vinna också det andra loppet, fem sekunder före vilt jagande Olle Hällström, Järfälla MK som inte fått till körningen i kvalet utan startade längre bak. Efter flera snygga omkörningar slutade han ändå på andra plats precis före nosen på Markus Norström, Botkyrka MK och Petter Halvorsen, Norge. Även den här finalen fick arrangören använda sig av safety car efter att bilar kört av banan.

Fredrik vann nervigt Etab Data Cup

Fredrik Nilsson, Falkenbergs MK, tog sin femte raka seger i Etab Data Cup före en stressande Torbjörn Nordenström, Nya Anderstorp RC, som äntligen fick grejorna att fungera riktigt. Torbjörn fullkomligen flög fram på rakan i sin Opel Manta som utvecklar ca 400 hk, men han nådde aldrig fram till Fredrik.
-Jag var faktiskt lite orolig när jag hade Torbjörn brevid mig erkände Fredrik, men jag hade en taktik och den fungerade. Jag bestämde mig för att köra om honom på "Kullens" kurviga parti, och det lyckades jag med för att sedan ladda för att få en lucka fram till rakan där Torbjörns bil går så fort, kommenterade en lättad Fredrik efter segern.

Design by Bloms IT