SSK Kinnekulle 2000
Kinnekulle Ring 2000-05-13 - 2000-05-14

Resultatlistor


Etab Data Cup
  Kval
  Race

Formula Ford 2000
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2

Fyndbörsen Cup
  Kval
  Race

Kamasa Tools Cup
  Kval
  Race

Renault 5 Junior
  Kval
  Race

Superkart
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo Original Cup
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 123

Racerapport

Fredrik övertygande i Etab Data Cup

Fredrik Nilsson, Falkenbergs MK inledde säsongen strålande när han i helgen tog en övertygande seger i Etab Data Cup, den mest trimmade klassen i SSK:s racinserien.
- Ja, helgen har gått som en dans. Jag har inte haft några problem - tvärtom har det nästan gått för lätt, sade Fredrik efter målgång. Tyvärr tvingades Eric Persson, Katrineholm som länge låg tvåa, att bryta loppet med motorproblem.
- Jag har haft problem med motorn hela helgen. Nu gick den varm så jag vågade inte köra längre, kommenterade han efteråt. Också snabbe Torbjörn Nordenström, Gnosjö, som ett tag låg på femte plats tvingades bryta med tekniska problem med bilen liksom Tony Bryntesson, SHRA Jönköping och Rickard Ward, Gislaveds MK.

Reine segrade i Kamasa-Tools Cup

Reine Bergström, Hällefors MK vann SSK-premiären i Kamasa-Tools Cup, cupen där förarna kör trimmade standardbilar av olika modeller. Favoriten Hans Varberg, Falkenbergs MK försvann redan i starten efter att bilen gått sönder och lämnade fritt spår till Enar Viktorsson, Uddevalla som körde in på andra plats. Enar var länge hårt uppvaktad av Antero Onkamo men liksom Hans Varberg fick han också bryta. Loppet bröts efter att några bilar gått av banan och fått problem.

Johan Landegren segrade i rörig Fyndbörsen Cupfinal

Finalen i Fyndbörsen Cup flaggades av innan den knappt hunnit starta. Anledningen var en rejäl startsmäll där både fjolårsmästaren Thomas Andersson, Löddeköpinge och Niklas Svensson, Tenhult blev stående med trasiga bilar. Det blev omstart med poleplacerade Joakim Bringestad, Örebro RC, som dock gjorde en så dålig start att han sjönk tillbaka till tredje plats. I stället tog Johan Landegren, Kolsva MS hand om ledningen och kunde på ett säkert sätt vinna före Lars Sundman , Örebro RC.
- Ja det gick bra den här gången. Jag fick en bra start och en lucka som jag kunde hålla hela loppet, sade en lycklig Johan efter målgång.
Bringestad var däremot inte alls nöjd med sin helg.
- Nej, jag chansade på nya däck till finalen, men det visade sig vara fel, samtidigt som jag gjorde en del små misstag. Men vi kämpar vidare!

Anders segrade i stort juniorheat

I klassen Renault 5 Junior där förarna bara är mellan 15 och 18 år, kom hela 15 bilar till start i årets racingpremiär på Kinnekuille Ring . Anders Egeland, Katrineholms MK var snabbast i starten och tog hand om ledningen före Robert Andersson, Örebro RC och Daniel Björk, Örebro BMCK. Heatet var ganska lugnt och disciplinerat, till dess debuterande tjejen Kristin Rees tog i för mycket och lade sin bil på tak så arrangören tvingades flagga av. Kristin klarade sig dock utan skador men ställde inte upp i omstarten. Arrangören lade ihop tiderna sfrån de två starterna och kunde utse Egeland till slutlig segrare.

Bobo dubbelsegrade i superkart

Bobo Westman, Järfälla MK vann båda deltävlingarna i superkart som kördes på Kinnekulle Rinng i helgen. Kartingveteranen leder mästerskapet i klassen på 12 poäng före tvåan Tomas Westerlund, Västerås MS, 7 poäng och Benjamin Ernryd, 4 poäng.

Design by Bloms IT