Scandinavian Seaways Cup Mittsverigebanan 2001

Antal tävlande: 12

Racerapport

Ectra Racing sökte (och fick) revansch på No Maám, men det såg länge ut att kunna bli en lika tuff
fight som det var på Anderstorp.

Som vanligt lyste solen på kojorna i DFDS Seaways Cup när deltävling 2 av 5 avgjordes på
Midlanda Motor Park i Härnösand även kallad Mittbanan.

Ett lite mindre startfält än vi är vana vid dundrade i väg, alla med siktet inställt på att gå först
ut ur den första vänstern, givetvis blev det inte så.

No Maám med Ectra i hälarna drog på för fullt men blev efter ett par svängar omkörda av Mini Max,
bakom tättrion slogs Kalmar Kojan och Mad Mini följda av resten av bilarna.

I 1000 klassen var Team Green med för första gången, teamet lyckades köra runt och tog en tredje
plats i klassen. Dock var det ju inte ett problemfritt race för alla. Mini Max tappade ledningen då en
drivaxel gick sönder och No Maám tappade en halv ventil och fick bryta. Channellock drog till med ett
rullande oljebyte, ca 6 liter på banan, och efter en del sanering kunde de återstående ekipagen återuppta
tävlingen. No More gjorde nästan en "Hasse" efter den långa rakan, vid inbromsningen var bromsarna ur
funktion, bilen for ut i sandfållan och rullade ett varv. Bilen var inte i något vidare skick till skillnad från
Nisse som efter omständigheterna mådde mycket bra.

I 1000 klassen slutade nr 30 Team Green på en tredje plats med 142 varv, med 149 varv blev nr 39
Team Gripen tvåa och första platsen tog nr 59 Bettans Beast hand om med sina 155 varv.

I 1275 klassen blev nr 9 No More Racing trea med 109 varv, tvåa blev nr 53 Kala Racing som fick i hop
152 varv och med hela 172 varv vann nr 76 Ectra Racing både 1275 klassen och totalt.

I Sport klassen kom nr 2 Channellock trea med 35 varv, nr 24 Mini Max Racing lyckades äntligen sno åt
sig en pallplats, tvåa med 128 varv och etta igen blev Mad Mini med 165 varv.

Vi ses efter sommarn med pigga och brummande motorer!