Antal tävlande: 18

Racerapport

DFDS Seaways Cup
Kinnekulle 25 augusti 2002

Både totalseger och segrare i 1275 klassen blev resultatet för Nummer 76 Ectra Racing i DFDS Seaways Cup på Kinnekulle under söndagens lopp.

Som vanligt lyste solen på kojorna i DFDS Seaways Cup som ställde upp på gridden med 18 bilar, och ett hungrigt HG Matic Touring gäng som fyllde på gridden med sina 14 bilar. Starten gick 12.15 med kojorna i det första startfältet, ca 20 sekunder senare startade HG Matic bilarna och cirkusen var i full gång.

Som vanligt blev det lite trångt in iden första svängen, men alla bilarna lyckades komma ur den utan några större bulor. I täten låg Persson Racing nr 32, Ectra Racing nr 76 och Nyman Racing nr 51.

En del team fick problem redan på träningen, det hela startade när nr 77 Holtet Racing tappade ut olja på större delaen av banan, detta oljeutsläpp slutade med att nr 93 LeKa Racing slog runt vid bankanten.

I 1000 klassen var det racing av hög klass. Vium Racing nr 96 och Racycler Racing nr 68 hade en stenhård fajt, bilarna körde ihop och Recycler fick så stora problem med bakvagnen att de blev tvugna att bryta denna gång.

I Sport klassen bröt nr 2 S´Cannellock Racing redan på det andra varvet, problem med ventilerna. No Maám Racing nr 50 kämpade tappert trots fel med generatorer, el fel och punkteringar. Nr 77 Holtet Racing kom runt alla fyra timmar vilket inte hört till vanligheten de senaste tävlingarna och trots ett rullande oljebyte på träningen.

Nr 74 No Fear var med i toppen tills de fick ett motorras ca 15 minuter innan målgång.

I 1000 klassen slutade nr 96 Vium Racing på en tredje plats med 181 varv, med 189 varv kom nr 30 Snål Silver Racing på en andra plats. Första platsen togs av Team Gripen nr 39 med 191 varv.

I 1275 klassen blev till slut nr 74 No Fear trea med 176 varv, tvåa blen nr 32 Persson Racing som fick ihop 195 varv och etta blev nr 76 Ectra Racing med hela 198 varv.

I Sport klassen kom nr 77 Holtet Racing på en tredje plats med 130 varv, No Maám Racing nr 50 slutade som tvåa med 162 varv. Segrare åter igen N9 More Racing med 190 varv.

Ett stort TACK! till alla funktionärer som hjälpte till att sanera oljeutsläpet på banan. Och ett stort TACK