Race

Antal tävlande: 167

Racerapport

”Emma” i topp igen

Återigen var det dags för tävlingar på Kinnekulle Ring. Det rörde sig om Kinnekulle Cup för bilar och första SM-deltävlingen för motorcyklar. Bilklasserna var Specialstandard från 1300cc. Gr.II, Formel Ford och VolvoCupen. Det var önskeväder för arrangörerna, Götene MK, då solen sken båda dagarna, och det var ganska så hett, särskilt i depån, som ligger lågt i förhållande till banan. Att det var torrt väder visade sig på samma ställe, för depån består av grus, och det dammade ordentligt där.

Det blev återigen en seger för Bosse Emanuelsson i klassen Specialstandardbilar, men den satt hårt inne den här gången. Den som ordnade det, var bl.a. SMK Munkedals Rune Tobiasson. Det rörde sig om stora pengar på Kinnekulle. Specialstandardklassen körde om 20 000 kr. med en teoretisk chans till 7 000 kr. i förstapris! Teoretisk därför att klassen körde 2 heat med 3 500 kr. för varje heatseger.

Nu vann "Emma" första heatet medan "Tobias" tog hem det andra. Totalsegern gick dock till "Emma" tack vare att han var 2:a i sitt andra heat, medan "Tobias" kom 3:a i sitt. Förstapris blev nu 5 500 kr. Inte illa det heller för en veckända! Som sagts, första heatet tog "Emma" hem, men Tobiasson låg hårt på hela tiden. Förbi kom han aldrig, men det var nära flera gånger. Istället blev han själv omkörd av Jan Lundgård, som körde sin Porsche till 2:a plats, och var bara 2/10 sek. efter "Emma" i mål. Lundgård klockades också för snabbaste varv, 58, 1, vilket gör 131,6 km/tim. I det andra heatet var det dock "Tobias" som visade vägen runt. Bosse blev nu 2:a, vilket gav totalseger. Jan Lundgård fick bryta.

Formel Ford-klassen dominerades på träningen av pseudonymen "Mr Seabeach", men på tävlingen fick Herr Sjöstrand (?) bryta redan på första varvet. Loppet blev sedan av radbandskaraktär, vilket dock inte hindrade att det var hårt om förstapriset, eller vad sägs om 4/10 sek. mellan 1:an Mats Nygren och 2:an Ebbe Karlsson, och sedan bara 8/10 sek. till 3:e platsen som togs av Ronny Petterson. Det betyder att Mats Nygren nu har en skyhög ledning i RM:et på 40 poäng före Anders Olofsson 22 p.

VolvoCupen blev en framgång för tidigare poänglöse Börje Thor som körde sin Polar Volvo till klar seger före Tomas Lindström, som dock leder tävlingen om Svenska VolvoCupen.