Antal tävlande: 38

Racerapport

DFDS Seaways Cup
Anderstorp 4 maj 2003

DFDS SEAWAYS Cup 2003 började med att bjuda oss på en härligt solig racedag på Anderstorp den 4 maj. Med 19 Hundkojor och 17 HG Matic bilar på startplattan så var det bäddat för ett spännande lopp.

I premiären av DFDS SEAWAYS Cup 2003 blev Ectra RAcing nr 76 segrare både totalt och i 1275 klassen.

När klockan var strax efter 12.00 mullrade de första HG-bilarna iväg, efter bara 15 sekunder startade 19 st Hundkojor med sikte inställt att sluta denna tävling som segrare.

Dagens vinnare Ectra Racing var jagade av HP Racing nr 26, båda teamen slutade på 104 varv. HP Racing hade ledningen när det var ca. 30 minuter kvar av tävlingen men blev tvugna att gå i depå för ett kortare besök och fixa något med däcken. Sen var tiden för knapp för HP Racing att jaga ifatt Ectra.
I 1275 klassen var det jät mellan Nyman Racing nr 51 och BMC Kojan nr 69, (hyrbilen) men Nyman var starkare och tog en tredje plats med totalt 93 varv i bagaget. BMC Kojan slutade på en fjärde plats med hela 92 varv, starkt jobbat!
I 1000 klassen var det också jämt mellan Team Gripen nr 39 och Team Mini Minst nr 36, båda team slutade dagens lopp med 99 varv. Det skilde bara 17 sekunder efter fyra timmars race och detta till Mini Minst fördel.

En hel del svart flagg delades ut under racets gång, MED ALL RÄTT. Det var fortkörning i depån, omkörning på gul flagg, omkörning av Safty car, spill vid tankning m.m....SKÄRPNING!!!

Ett nytt team i 1275 klassen, Go Racing Team nr 54 slutade på en sjätte plats på sin jungfrutur. Vi hälsar teamet varmt välkommna och hoppas att ni rejsar med oss många år framöver.
Team ELVIRA nr 43, ett annat nytt team i Sport klassen var anmäda till dagens tävling men rasade redan på träningen. Hoppas detta inte avskräckte er utan att vi få se er till Kinnekulle den 7 juni. Varm välkommna även ni.

En del problem brukar uppstå under ett 4-timmars lopp. Comfort Racing nr 23 fick strul med fördelaren, Team Ryds nr 99 fick punka bl.a, No Maám Racing nr 50 sköt av vevaxeln, Go Racing Team nr 54 hade problem med ljudnivån på sin bil men löste problemet på ett "snyggt" sätt, de hade även motorproblem som de också fick lösa under resans gång.
Tråkigt nog så blev det en rejäl smäll mellan KaLa Racing nr 53 och nr 7 i HG Matic, ingen förare blev skadad, men en hel del plåtjobb har teamen framför sig, hoppas ni får ordning på era bilar till Kullen.

I 1000 klassen slutade Fenix Racing nr 84 på en tredje plats med 97 varv, med 99 varv blev Team Gripen tvåa och med bara 17 sekunders marginal blev Team Mini Minst nr 36 etta med 99 varv de också.

I 1275 klassen blev till slut Nyman Racing nr 51 trea med 93 varv, tvåa kom No Fear nr 74 med 101 varv och segrare blev Ectra Racing nr 76 med hela 104 varv.

I Sport klassen kom Holtet Racing nr 77 på en tredje plats med 93 varv, No More Racing nr 1 landade som tvåa med 97 varv och första platsen tog HP Racing nr 26 hand om med 104 varv.
I Sport klassen fick vi då slut: Norskar på tredje plats, Svenskar på andra plats och Danskar överst på pallen.