SSK Kinnekulle 2001 En dag på Racerbanan

Kinnekulle Ring 2001-09-01 - 2001-09-02

Results list


Etab Data Cup
  Race

Fyndbörsen Cup
  Qualify
  Qualify 2
  Heat 1
  Heat 2

Kamasa Tools Cup
  Race

Renault 5 Junior
  Heat 1
  Heat 2

Volvo Original Cup
  Qualify
  Race

Number of competitors: 46

Race Report
The race report is usually written in Swedish. Use Google Translate to translate it into another languages.

En Dag på Racerbanan lockade publik trots dåligt väder

Det var en grå och mulen racingbana som publiken mötte när de kom till Kinnekulle Ring utanför Lidköping lördagen 1 september.
Det var dags för årligen återkommande En Dag på Racerbanan, ett populärt arrangemang av tidningen Bilsport och SSK-serien, som i år lockade drygt 5000 besökare.
Arrangemanget ger publiken en chans att - med instruktör - köra på banan och prova på hur det är att vara tävlingsförare. Samtidigt bjöds publiken på tävlingar med riktiga tävlingsförare i standardbilsklasserna Fyndbörsen Cup och Renault 5 junior.

Sundman överraskade i Fyndbörsen
Örebro-föraren Lars Sundman, som hittills haft en ganska motig säsong, överraskade både sig själv och publiken med att sluta tvåa och etta i helgens race.
- Det har gått bra under tidkvalen hela året - vilket gett mig en bra bats av det ena tekniska felet efter det andra, kommenterade en lycklig Lars Sundman.
- Den här gången höll det ända in i mål, och jag kunde ta min första seger...
För snabbe skåningen Thomas Andersson, Hyllinge MS, bjöd helgens tävlingar på både ris och ros. Efter en hård fight med Lars Sundman - där de båda antagonisterna vid ett flertal tillfällen låg sida vid sida - segrade Opel-föraren 0,1 sekund före örebroaren och skåningens andra seger för året var ett faktum.
I det andra racet gick det betydligt sämre.
Det började strula redan på tidsträningen. Thomas fick problem med bilen och fick nöja sig med att starta sist medan Sundman återigen var snabbast och stod först.
När starten gått drog Thomas upp ett oerhört tempo och körde om den ena konkurrenten efter den andra. Men när han kört upp sig till sjätte plats sprack en fälg och den fd SSK-mästaren tvingades bryta. Som tidigare nämnts vann Sundman medan Marcus Ekström, SMK Hedemora slutade tvåa och Christer Gellerstedt från Uppsala slutade trea
David och Christoffer, två segrare i juniorklassen
David Björk, SSK och Christoffer Galloni, Borlänge MK körde båda strålande den här helgen och tog var sin seger i Renault 5 Junior. I det andra racet startade Christoffer Galloni som tredje bil, men missade en växel och tappade massor av placeringar. Men den unge junioren påbörjade en suverän uppkörning som till slut räckte för seger före snabbe David Björk.
Serieledaren Robert Karlsson, Västerås MS, som slutade tvåa i det första racet kolliderade med en annan tävlande i det andra racet och fick punktering. Dessbättre kunde han hanka sig i mål och rädda åtta poäng. Trea slutade en lycklig Christoffer Graff som tog sin första pallplats.

Nyman segrade i Volvo Original
Det blev till slut Stefan Nyman, Borlänge MK som vann den sjätte deltävlingen i Sverigeserien för Volvo Original. Nyman startade brevid sin klubbkompis - serieledaren Niklas Jogér - och tillsammans drog de upp ett våldsamt tempo. Men dessvärre varade det inte länge. Efter bara något varv bromsade Jogér på en hal fläck och for av banan med ett brak.
Dessbättre tog han sig up på banan igen som femte bil och lyckades - innan målflaggen föll - avancera till fjärde plats. Tvåa, en och en halv sekund efter Nyman, slutade Marcus Norström, Botkyrka MK, som hade fullt upp med att försvara sig för hårt attackerande Max Jensen, SMK Örebro, som slutade på tredje plats och därmed tog sin första pallplats för året.
Jörgen tog sin andra seger
- Det här var roligt, nu börjar jag få betalt för allt slit i garaget, myste en mycket nöjd Jörgen Hansson, Hyllinge MS efter segern i Kamasa-Tools Cup - en av SSK-seriens mest trimmade klasser.
Jörgen tog en klar seger i ett för övrigt ganska händelsefattigt race och ligger nu trea i det totala sammandraget - med samma poäng som tvåan Enar Viktorsson, MK Trophy. Enar Viktorsson slutade den här gången tvåa före serieledaren Reine Bergström, Hällefors MK. Men Enar nöjde sig inte med detta. Han ställde dessutom upp i klassen för de mest trimmade bilarna, Etab Data Cup - som pga det tunna deltagandet avgjordes i samma race. Resultatet blev en andraplats bakom favoriten Eric Persson, Katrineholms MK, som tog en klar seger.
- Jag hade så bra förutsättningar att jag räknade med seger, kommenterade Eric Persson efteråt
Design by Bloms IT