SLC Träningshelg Knutstorp 2000 + VOC
Ring Knutstorp 2000-04-15 - 2000-04-16

Resultatlistor


VOC Nordic Racing Cup
  Kval
  RaceAntal tävlande: 13

Racerapport

19-åring segrare i racingpremiären för Volvo Original Cup

- Gubbarna får se upp. I år är det vi juniorer som ska upp på pallen! Olle Hällström, 19-åring som tävlar för Järfälla MK, tog sitt livs första seger när årets banracingsäsong drog igång på ett regnigt och dimmigt Ring Knutstorp i Skåne. Olle dominerade både kval och tävling och konkurrenterna hade inte mycket att sätta emot i tävlingen, första deltävlingen i Nordic Racing Cup 2000.

Olle har kört banracing i tre säsonger och avslutade förra året med att vara tvåa i SSK-finalen på Kinnekulle Ring. Nu visade den unge stockholmsföraren med all önskvärd tydlighet att han blir att räkna med, också den här säsongen. Trea i racet slutade en annan ung förare - Botkyrkas Markus Norström, 22. Den ende veteranen på pallen blev tvåan Micke Engdahl, örebroaren som dominerade försäsongen förra året och som alltid tillhör de snabbaste förarna.

Norske favoriten Frank A Dahl, som var ytterst nära att vinna den här serien förra året slutade på 4:e plats. Det var ett bra resultat, eftersom han hade stora tekniska problem innan tävlingen. Bilen ville inte fungera som den skulle. Men efter intensiv hjälp från konkurrenterna (!) fick Frank bilen att fungera och de 80 milen enkel resa hem till norska Ål blev inte alltför långa... Dalarnas Stefan Nyman tog femteplatsen, tre sekunder bakom norrmannen.

Lite till mans hade man väl väntat sig att åtminstone någon skånsk förare skulle vara med i toppen när tävlingen gick på en skånsk bana. Så blev det inte. Mångsidige Peter Lundell, som tävlar för Tomelilla MK, var visserligen sex i kvalet men fick problem med bilen under racet och tvingades ge upp efter sju varv. Och skånska racedrottningen Peggy Dicksdotter ställde aldrig upp - hon valde att titta på i stället.

Inte alla juniorer klarade sig bra den här första racingdagen för året. Förra årets sensationsman - örebroaren Lars Åke Björk, 18 - kom inte överens med bilen utan fick nöja sig med 9:e plats, 30 sekunder bakom segraren.

Design by Bloms IT