Small Cars Karlskoga 2020
Gelleråsen Arena 2020-09-27 - 2020-09-27

Resultatlistor


Valeryds Legends 860 Motorsport Internationals
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Valeryds Legends GTR Motorpark Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 58

Racerapport

Spännande avslutning av Legendssäsongen

Legendsklassen har varit en stor succé i år, trots Coronan, med startfält på drygt 60 bilar i varje tävling! Finalen i Karlskoga var inget undantag och vi såg fram emot en spännande upplösning.

Christofer Karlsson gjorde comeback och han var snabbast i kvalgrupp två och gick därmed direkt upp i A-finalen. I A-kvalet var Johan Lennartsson snabbast före Rasmus Ericsson och Micke Nyman.

I första B-finalen var det tre förare som drog ifrån det övriga fältet. Racet vanns av Kim Schmidt Petersen före Emil Engström och Viktor Agardh. Tyvärr låg det kvar olja på banan så när den första A-finalen startades blev det en startkrasch när flera kanade av i oljan. Daniel Lennartsson var en av dem som tyvärr tvingades bryta. Brodern Johan tog hand om ledningen, men han bromsade på sig i oljesträngen några varv senare och tappade många platser. Ericsson övertog ledningen före Nyman, men Lennartsson kämpade sig upp genom fältet. Tyvärr tog han i lite för mycket på sista varvet när han skulle ta två förare på yttern genom Trösen och han halkade av banan igen. Han gick i mål på åttonde plats. Det innebar att han förlorade serieledningen till Ericsson och därmed var spänningen stor inför årets sista race.

Först kördes den andra B-finalen där det blev ett bra race som vanns av Stefan Nilsson före Mikael Dalin och Viktor Agardh.

Den avslutande A-finalen blev en riktig rysare, kanske det mest spännande racet i år? Johan Lennartsson tog starten och han hade Ericsson i ryggen. Lennartssons taktik hela racet igenom var att köra så långsamt som möjligt för att om möjligt orsaka oreda bakom honom, men utan att tappa ledningen. Detta gjorde att fältet låg tätt samlat och det blev många positionsförändringar under resans gång. Enda möjligheten för Lennartsson att vinna mästerskapet var om Ericsson tappade några positioner, men Ericsson är alldeles för rutinerad. Han höll stenhård i sin andraplats, men han gjorde heller inga försök att ta ledningen från Lennartsson. Han förstod att det var allt för riskabelt. Ett par gånger tappade han dock andraplatsen och till sist var det Lennartsson som vann före Nyman och Ericsson, men tredjeplatsen räckte för att ta hem mästerskapet för tredje gången! Lennartsson tappade ännu en gång mästerskapet precis på mållinjen!

Bengt-Åce Gustavsson

Design by Bloms IT