Porsche Carrera Cup Scandinavia Fällfors 2020
Drivecenter Arena 2020-07-29 - 2020-07-29

Resultatlistor


Porsche Carrera Cup Scandinavia
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 15

Racerapport

Dubbelseger för Kristoffersson – men full pott för Hansson när Porsche Carrera Cup Scandinavia gästade Drivecenter Arena

Gästföraren Johan Kristoffersson vann dubbelt i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Drivecenter Arena i Fällfors. Robin Hansson var tvåa i båda racen och klättrade till delad ledning i mästerskapet. Lukas Sundahl och Pontus Fredricsson fick med sin var sin tredjeplats hem från Norrland.

Johan Kristoffersson har vunnit Porsche Carrera Cup Scandinavia tre gånger i karriären. På ett blött Drivecenter Arena utanför Skellefteå visade han varför. Kristoffersson var mästerlig från morgon till kväll och njöt verkligen av framgången efteråt.
– Skön revansch för mitt mindre lyckade inhopp i finalen på Mantorp Park förra året. Det var inte min helg, men det här blev min dag, sa värmlänningen och log.
Den ende som lyckades utmana Kristoffersson var Robin Hansson. Göteborgaren besegrade Kristoffersson i den andra kvalomgången och ledde båda racen efter bra starter. Men hett uppvaktad av Kristoffersson gjorde han två mindre misstag i de tuffa förhållandena och fick se sig passerad.
Nu spelade det mindre roll. Gästförare tar inte poäng i Porsche Carrera Cup Scandinavia och därför blev det full pott för Hansson.
– En hektisk och bra dag med mycket körning är över. Full pott i båda racen innebär att jag plockade in de poäng jag förlorade på Lukas Sundahl i premiären i Falkenberg. Nu delar vi ledningen i mästerskapet på 88 poäng, sa Robin och gladda sig speciellt över resultatet i det andra heatet.
Där tog nämligen hans team, Fragus Motorsport, alla tre pallplatser: Johan Kristoffersson, Robin Hansson och Pontus Fredricsson. Den sistnämnde svarade även för en stark insats i det första heatet där han slutade fyra.
Lukas Sundahl fick inte riktigt till det som i premiären där vann han dubbelt. I Fällfors fick han nöja sig med en tredje- och en sjätteplats. I det andra heatet gjorde han sig bland annat skyldig till en tjuvstart och fick tio sekunders tidstillägg.
Smålänningen hade självklart hoppats på mer, men den här gången hade inte det regerande mästarteamet fart för mer.
Starka igen

Bakom de allra främsta svarade Hampus Ericsson och Edvin Hellsten än en gång för imponerande prestationer. Sina fina insatser i premiären följde de nämligen upp med nya, starka prestationer. De var trea och fyra i Q2 och i racen höll de sig också långt framme. Ericsson slutade femma och sjua, Hellsten var sexa och fyra.
– Jag hade verkligen en kanonbil den här helgen. Det var bara att åka, sa Hellsten som avslutade dagen med att utmana Pontus Fredricsson om tredjeplatsen i det andra racet.
Första segern för Karlsson
I Masters Cup, mästerskapet i mästerskapet för förare över 40 år, tog Thomas Karlsson från Ullared sin första seger i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Hårt uppvaktad av teamkompisarna Magnus Öhman och Prins Carl Philip höll han undan och korsade mållinjen som klassetta i det andra heatet. I det första var han tvåa bakom Öhman.
– En fantastisk skön framgång i ett häftigt race, konstaterade Karlsson som kört Porsche Carrera Cup sedan 2015.
Prins Carl Philip, som gjorde succé med klasseger i Falkenberg, svarade på nytt för en finfin insats och blev trea i det andra heatet.

Magnussen tog revansch
Förutom Johan Kristoffersson innehöll startfältet ytterligare två intressanta gästförare, rutinerade och meriterade dansken Jan Magnussen och unge Hannes Morin, 18 år, från Umeå.
Magnussen tvingades dessvärre bryta det första racet efter närkontakt med en konkurrent. Då låg han fyra. I det andra racet tog han lite revansch och blev femma.
– En intressant och utmanande bana, speciellt i de förhållanden som rådde i dag, sa dansken som lämnade dörren öppen för fler inhopp i mästerskapet.
Efter många år i USA har han flyttat hem till Danmark och letar nya racingutmaningar i Skandinavien.
Fler inhopp?
Ordet utmaning använde sig även Hannes Morin av när han skulle summera sin första tävlingsdag i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Placeringsmässigt hade jag kanske hoppats på mer, men jag är ändå jättenöjd med min insats, säger han och tillägger apropå avåkningen i det andra heatet:
– Ingen kommer ihåg en fegis.
Morin noterades för sjunde och elfte plats och inhoppet i mästerskapet gav definitivt mersmak.
– Det finns absolut möjligheter att jag gör fler inhopp redan i år.

Design by Bloms IT