SSK Raceweek Kinnekulle 2002

Kinnekulle Ring 2002-07-26 - 2002-07-28

Resultatlistor


Formel Ford 1600cc
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Fyndbörsen Cup
  Kval
  Race

Kamasa Tools Cup
  Kval
  Race

Nasjonal Racing Kl 1
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Peugeot Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Renault 5 Junior
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Roadsport Norge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Superkart
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo Original Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo S40 Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 165

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

SSK-seriens stora tävling ”Race Weekend”
avgjordes i helgen på Kinnekulle Ring
Dessutom JSM i Volvo S40 Challenge
Återigen bjöd SSK-serien på underhållande racing när seriens stora tävling ”Race Weekend”
avgjordes på Kinnekulle Ring utanför Lidköping.
Över 170 ekipage – däribland några norska klasser samt JSM klassen Volvo S40 Challenge - hade sökt sig till banan som större delen av helgen ”badade” i härligt solsken.

Jörgen Hansson besegrade
favorittippade Reine Bergström
- Jag har alltid haft svårt att hävda mig mot Reine Bergström i själva startögonblicket. Nu har jag hittat en annan – mycket bättre startteknik - så nu hängde jag med, förklarar Jörgen Hansson, Hylinge MS – mycket nöjd efter segern i Kamasa-Tools Cup, racingens motsvarighet till trimmade Gr H i rally.

Reine Bergström, Hällefors MK var däremot besviken efter andraplatsen.
- Däcken tog helt enkelt slut, avslöjar värmlänningen. Efter bara några varv började gummit lossna från däcket och jag kunde inte hålla Jörgens tempo.

Hårt blev det också om tredje plats. Enar Viktorsson från Uddevalla knep den visserligen men var ständigt uppvaktad av Kenneth Ekström, SSK, Ingvar Nilsson, Hällefors MK och Johan Eriksson från Rasbo MK.
- Det här var jätteskoj, kommenterade Enar glatt, och förklarade – Jag fick till en så bra start.

Dagens prestation svarade Ingvar Nilsson för. Under lördagen ställde han upp i en deltävling i svenska rallyserien för Volvo Original-bilar. Eftersom han inte hann med tidkvalet för Kamasa-Tools Cup – fick han starta sist. Trots det slutade han på femte plats…

Sundman värst
i Fyndbörsen Cup
Bara tre deltävlingar behövdes för att Lars Sundman, Örebro RC skulle hitta de vinnande inställningarna på den för säsongen nybyggda Ford Puman. Klassen – Fyndbörsen Cup – har hittills dominerats av uppsalaföraren Christer Gellerstedt i en BMW 323. Den här gången fick han dock nöja sig med fjärde plats eftersom han trilskades med en motor som bara ville koka.

Janne Creutzer, Kils MK – en av toppförarna i klassen - började helgen på sämsta tänkbara sätt. Under lördagens kval kraschade han bilen som fick stora skador. Men efter ett dygns skruvande och tack vare hjälpande konkurrenter - fick han fart på bilen.
Han slutade som lycklig tvåa …
Trea i tävlingen blev unge stjärnskottet Anders Egeland från Katrineholms MK.

Sebastian Malm nära dubbelseger i
Volvo S40 Challenge JSM
Sebastian Malm från Grödinge höll så när på att ta en dubbelseger när JSM-deltävlingarna sju och åtta avgjordes i S40 Challenge. I helgens första tävling vann Sebastian med drygt en sekunds marginal till Mikael Granberg, Bohus Racing och åtta till Alexander Engblom.
I det andra racet var Sebastian på hugget igen. Länge låg han tvåa efter Fredric Carlsson, Falkenbergs MK, men fick problem med bromsarna och sjönk till en slutlig fjärde plats.
I övrigt bjöd förarna på spännande racing och bytte position flera gånger.
Mikael Granberg och Carl Rydqvist, SVK Göteborg slutade på andra respektive tredje plats.

Apropå Volvo – en av SSK:s stora klasser är Svenska Racingserien för just Volvo Original-förare. Den här gången samkördes den svenska serien dessutom med den nordiska. Men det hjälpte inte – hälsingeföraren Peter Karlsson fortsatte i samma tempo som tidigare och vann båda racen i överlägsen stil.
Tidigare mästaren Anders Manley, som årsdebuterade på banan, fick den här gången finna sig att hamna utanför pallplats. Också Lars Åke Björk från Örebro gjorde come back men fick fel på bilen i kvalet och fick starta från sista rutan i första finalen. Trots det körde han upp sig elegant och knep 5:e platsen.
I andra racet startade Björk längre fram och ingick i en grupp förare av fyra förare som fightades om sista pallplatsen bakom Peter Karlsson och ständige tvåan Frederick Bylund. Björk försökte och försökte – men fick ge sig för trion Kalle Norrby, Johan Persson och Patrik Jansson och slutade alltså på sjätte plats.

Hjelm vann dubbelt
i Formel Ford 1600
Det blev slutligen Stefan Hjelm, SMK Arboga som gick segrande ur striden i helgens båda deltävlingar i Formel Ford 1600.
Fredrik Magnusson, Jämtlands MK, som kör sin första säsong i klassen - med stora framgångar - hade problem med sin bil i den första tävlingen.
- Det var en skruv i bakvagnen som reglerar väghållningen som lossnade. Bilen blev så svår att köra och jag tappade kontrollen och åkte av, berättar han.

I det andra racet gick det i och för sig mycket bättre, men Hjelm var helt enkelt för svår den här gången.

Bobo dubbelsegrade
Veteranen Bobo Westman, Järfälla MK hade marginalerna på sin sida när femte och sjätte deltävlingarna avgjordes för de vrålsnabba superkartarna. I det första racet hade han hela 15 sekunder till godo till tvåan Börje Gustavsson, SSK och drygt fem sekunder till Benjamin Ernryd, SSK som slutade tvåa i helgens andra final. Benjamin fick för övrigt problem i det första racet och blev utan poäng.

Simon Granlund
regerar i juniorklassen
Både Robert Karlsson, Västerås MS och Simon Granlund, Skellefteå MS var nära att ta en dubbelseger i klassen Renault 5 Junior – klassen där förarna är så unga att de inte ens har körkort.
Som vanligt körde juniorerna publikfriande och gjorde flera fina omkörningar. Robert Karlsson inledde helgen med att vinna det första racet – med Simon Granlund på andra plats distanserad med nästan tio sekunder.
Trea slutade Mathias Westman, Södertälje KRC.
I det andra såg det ut att bli samma resultat igen, men dessvärre tvingades tävlingsledningen utesluta Robert Karlsson av en tekniskt orsak. Därmed segrade Simon Granlund i det andra.
Tvåa slutade Marcus Larsson, Bohus Racing före Mattias Ekman, Södertälje KRC.

Blyberg dominerade
norsk racingklass
Leif Blyberg, SMK Karlskoga, kör normalt i succéklassen Fyndbörsen Cup med sin Peugeot 205. Men när norska klassen Nasjonal Racing Klass 1 gästade SSK-serien – då dubblerade Leif Blyberg tillsammans med Kjell Holgersson, SSK, Ford Puma och Janne Creutzer, Kils MK i en BMW 318.
Och det slutade inte bättre än att Leif dubbelsegrade medan Kjell slutade trea och fyra och Janne tog en åttonde plats.

Design by Bloms IT