SSK Kinnekulle Sportvagnsträff 2003
Kinnekulle Ring 2003-06-28 - 2003-06-29

Resultatlistor


Formel Ford 1600cc
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Fyndbörsen Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Kamasa Tools Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Modsport
  Kval
  Race

Renault 5 Junior
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Roadsport
  Kval
  Race

RS
  Kval
  Race

SSK Classic Racing
  Kval
  Race

Volvo Original Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 90

Racerapport

Det kan finnas fel, då vi hade väldigt suddiga listor som var svåra att tolka.

Sportvagnsrace på Kinnekulle

Sportvagnsserien körde tillsammans med SSK på Kinnekulle. Men trots att hela nio heat kördes så var det inte mer än 90 bilar till start totalt. I klassen Modsport gjorde Kenneth Nilsson årspremiär och satte pole direkt med sin Scatto T7. Tyvärr höll inte bakaxeln, så han fick se på när de andra körde racet. Det blev återigen Bengt Johansson som dominerade racet med sin mäktiga AC Cobra. Tvåa kom Ola Johansson före Sören Trygg. Sören snurrade på första varvet, men gjorde sedan en snygg uppkörning till tredjeplats. Dessa tre herrar körde i Modsport 1. I Modsport 3 gjorde Johan Moberg comeback efter sin vådliga krasch i våras. Hans Alfa Romeo gick som aldrig förr. Han tog ledningen och skuggades till en början av Joakim Unnebäck, men han fick tyvärr bryta. Johan vann före Magnus Olsson och Bo Persson.

I heatet för Racersportvagnar körde Hans Karinen för första gången på Kinnekulle med sin Radical. Han gav inte de andra skuggan av en chans att hänga med. Han vann klassen RS före Joakim Qvarnström i sin mycket speciella Shrike PIG. I klassen RS 1800 höll det äntligen för den trevlige ”gutten” Svein Langholm fra Norge. Han vann före Sören P Christensen och Anders Dahg. Men det höll på att sluta riktigt illa. I starten snurrade Johan Westerberg under bron och flera bilar fick köra ut på gräset för att undvika en krasch.

I Roadsportklassen hade Christer Almqvist tagit pole, men i starten missade han grovt och föll till sjätte plats. I täten hade Lars-Göran Nilsson och Arne Parnheden en fin fight, men Christer kom farande bakifrån i ett ursinnigt tempo och la sig i segerstriden. Dessa tre bytte positioner gång på gång, men till sist drog Lars-Göran det längsta strået och vann före Arne och Christer. Dessa tre körde i Roadsport A. I B-klassen vann Torbjörn Svensson före Anders Eriksson. I C vann Molle Robertsson i sin eldskjutande Vankel Mazda. Bilen har varit till salu i år, men eftersom ingen köpte den, så körde han vidare och det har hittills resulterat i tre segrar!

Nu väntar årets höjdpunkt för alla sportbilsentusiaster; Sportvagnsmeting på Ring Knutstorp den andra helgen i juli.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Design by Bloms IT