SSK Kinnekulle 2003
Kinnekulle Ring 2003-05-03 - 2003-05-04

Resultatlistor


Formel Ford 1600cc
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Fyndbörsen Cup
  Kval
  Race

Kamasa Tools Cup
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2

Renault 5 Junior
  Kval
  Race

Superkart
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2

Volvo Original Cup
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 63

Racerapport

SSK-premiär på Kinnekulle Ring:

Unga och lovande förare debuterade
Årets SSK-premiärpå Kinnekulle Ring den 3-4 maj samlade färre startande än normalt. Men så kördes också tävlingen samma helg som STCC-premiären på Falkenbergs Motorstadion. Trots det bjöds det som vanligt på massor av täta fighter i de olika klasserna. Och mest glädjande av allt: en hel rad unga debutanter fanns med i startlistan, vilket verkar lovande inför framtiden.
Som vanligt var standardbilsklassen Fyndbörsen Cup en stor klass - men Superkart-förarna (Superkart är kartingsportens verkliga tungviktsklass med farter i klass med stora formelbilar) var faktiskt ännu fler. Och det var många år sedan det senast hände på Kinnekulle Ring!

Stressad Blyberg vann Fyndbörsen Cup
Det var förre gokartföraren Fredrik Egeland - storebror till framgångsrike Anders Egeland -som körde teamets bil den här tävlingen. Och trots att han inte tidigare tävlat med en standardbil utmanade han omedelbart toppförarna.
Kvaltiderna räckte faktiskt till pole position - och han ledde dessutom ett halvt varv. Men sedan tog det roliga slut. Rutinerade Karlskoga-föraren Leif Blyberg startade visserligen från andra led men behövde bara ett varv för att ta sin snabba Peugeot till ledarpositionen - en position som han med viss möda höll in i mål. Hans G Osbeck, SSK, fick väldig fart på sin BMW och förpassade Egeland samt snabbe värmlänningen Håkan Johansson, Säffle MC till tredje respektive fjärde plats. Visserligen hade Blyberg en ganska betryggande ledning - men denna krympte sakta men säkert ju fler varv som avverkades.
- Det är som vanligt konstaterade Blyberg - ordentligt trött efter målgång. När det är så här tuffa race blir däcken varma och jag tappar fart. Men det räckte ju ända in i mål...
Hans G Osbeck var stålande glad efter sin första andraplats:
- Jag körde ikapp Blyberg men orkade inte riktigt ända fram. Men inför nästa tävling siktar jag på förstaplatsen!

Låg medelålder i Volvo-klassen
Standardbilsklassen Volvo Original var tunn - men glädjande. Orsaken var flera unga debutanter och en medelålder på förarna runt 20 år!
Striden om pallplatserna stod mellan tre förare - Frederick Bylund, Köping Fredrik Spångberg, Järfälla och en av debutanterna - Håkan Christiansson från Bohus Racing i Skärhamn.
Bylund vann första racet och ledde det andra innan Spångberg pressade sig förbi och drog med sig Håkan Christiansson. Ex-rallycrossföraren från Västkusten var strålande nöjd med sin riktiga racingdebut:
- Jag trodde aldrig jag skulle vara med och slåss i toppen. I alla fall inte första helgen. Det här var verkligen kul!
Kul hade också de tre yngsta i klassen, som alla debuterade den här helgen. Det var 18-åringarna Robert Forsberg från Köping och Christoffer Nordlund från skånska Tollarp samt 16-årige Thomas Guttormsen från Norge.

Hårt i toppen i Superkart
Veteranerna Bobo Westman, Järfälla MK och Tomas Westerlund, Västerås MS lyckades visserligen roffa åt sig en topplacering var i det ovanligt stora - 16 bilar - superkartfältet. Men sedan tog debutanterna och ungtupparna över.
Tomas Roosemark, Torslanda - som debuterade i klassen - tog över kommandot och vann det andra racet före en annan grön superkartförare - Lars-Åke Björk från Vretstorp utanför Örebro.
- Otroligt - jag kom tvåa med en bil som är encylindrig - och i det här motståndet! Det känns enormt bra, kommenterade Lars-Åke, som tidigare tillhört den absoluta toppen i Volvo-klassen, där bilarna är något större...
Bobo Westman, veteranen som brukar dominera den här klassen, hade en svart helg. Visserligen blev han fyra i första racet och hade ett tag ledningen i det andra. Men maskinen stannade och då hjälper ingen meritlista i världen.

Daniel Johansson tog kommandot i Junior-klassen
Daniel Johansson, Teknis MC vann ett relativt lugnt Renault 5 junior-race. Lugnt så till vida att det inte blev så många omkörningar och plåtkontakt. Däremot fick förarna i toppen inte slappna av en sekund i det höga tempot.
Daaniel Johansson från Örebro ledde racet och vann. Hårdsatsande Alexander Graff, SSK, som slutade tvåa, uppvaktades länge intensivt av klubbkompisen Gustav Rantzow. Men Rantzow gjorde en groda och fick se sig omkörd av både Patrik Olsson, Bohus Racing och Joakim Ahlberg, SMK Hedemora.

Kenneth tog sina första segrar i Kamasa-Tools Cup
- Jag trodde inte att det här skulle gå att upprepa!
Kenneth Ekström, SSK, var stålande glad (och något förvånad) efter dubbelseger i hårdtrimmade Kamasa-Tools Cup. Segerrarna var hans första racingsegerar över huvud taget - I första finalen tyckte jag att jag hade bra koll på racet. Men i den andra finalen kände jag mig mer hotad av Jörgen Hansson...
Snabbe Jörgen Hansson, Hyllinge MS - som var så nära att knipa klassguldet förra säsongen - gjorde allt för att komma ikapp. Men det gick inte den här gången.
- Jag startade fyra och blev tvåa - så jag får vara nöjd, kommenterade han och fortsatte:
- Däcken blev varma och hala på slutet beroende på det höga tempot - men så blir det väl för alla...
Magnus Olsson, Kalmar MK, som kört fortast av alla under kvalet och startade i pole fick den här gången nöja sig med tredje plats.
- Jag är jättenöjd. Allt har gått ganska problemfritt även om det inte riktigt räckte till.

Design by Bloms IT