Kval
  Race

Antal tävlande: 107

Racerapport

Kanonloppet 1982 var återigen SM-final i racing. I Super Saloon, som var årets påläggsklass, satt mästaren Peter Norlander på läktaren. Han hade ingen motor… Bosse ”Emma” Emanuelsson tog starten och han ledde klart, men på sista varvet vällde det ut blårök från hans bil och han tvingades bryta. Bosse Ridström låg tvåa, men han snurrade i oljefläcken. Även Jürg Bächi snurrade i oljan. Jens Nykjaer vann före Bächi och Ridström. Formel Ford bjöd på spännande och täta race hela säsongen, så även i finalen. Gunnar Eriksson vann finalen och mästerskapet. Lennart Sundahl låg länge på andra plats, men fick till sist ge sig mot Hasse Thaung. Thorkild Thyrring vann Sports 2000 före Ronnie Peterson och Knut Backer. Thorbjörn Carlsson vann Formel Super före Tryggve Grönvall och Sonny Johansson. Per Bredesen vann formel standard (FF & FVee) före Lars Dahlberg och Tommy Rydén. Charlotte Sandberg vann Lady Mini Cup före Kicki Högberg och Toini Laakso. Årets stora nyhet var Volvo Turbo Cup där man körde med Volvo 242 med ca 180 hästar. De hade med några tunga namn som gästförare under året såsom Stig Blomqvist, Slim Borgudd och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson. Deras meriter till trots hade de svårt att hänga med seriens ordinarie förare, utom när de kom till Karlskoga… Då var det Karlskogas store son; Eje Elgh som satt bakom ratten. Börje Thor tog starten, men Elgh körde om och vann tävlingen! Mats ”Lillen” Magnusson kom trea. Thor vann cupen (Thor vann även VolvoCupen redan 1973).