STCC Karlskoga 2003

Gelleråsbanan 2003-06-08 - 2003-06-09

Resultatlistor


Camaro Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Formel Ford Zetec
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

GTR
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

MC Veidec Trophy 600
  Kval
  Race

STCC
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Superkart
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo S60 Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 121

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

Årets tredje deltävling i STCC kördes i Karlskoga.

Nu var Supertouringbilarna borta och ersatta med Super 2000 reglementet, vilket innebar lite enklare bilar, som blev billigare att driva. Richard Göransson hade kommit hem efter några år i England och han satte verkligen färg på årets mästerskap. Antingen vann hann eller så bröt han… I Karlskoga regnade det så mycket att superpolen fick ställas in! Därför fick Göransson stå först eftersom han var snabbast i kvalet. Det var blött när bilarna rullade ut till start och det var inte lätt att välja däck. Starten blev lite försenad eftersom det var problem med startklockan. Under dessa extra minuter passade de flesta på att sätta på slicks. Göransson tog starten före Nicklas Karlsson och Tomas Engström. Engström gick om Karlsson och satte direkt press på Göransson. I Ejes tryckte Göransson ut Engström, som otroligt nog höll sig på asfalten ändå. Resten av racet blev ganska lugnt. Göransson vann före Karlsson och Fredrik Ekblom. Det var Karlssons första pallplats med Alfa Romeon. Magnus ”Kroken” Krokström tog den så viktiga åttondeplatsen som innebar att han fick starta i pole i andra racet. ”Kroken” höll ledningen i ett par varv tills Engström körde om. Göransson skickade av Kristoffersson. Göransson tvingades bryta med en svårstyrd bil. Engström vann det andra racet före Tommy Rustad och Nicklas Karlsson.

Formel Ford säsongen 2003 handlade i stort sett om en duell mellan teamkamraterna Sebastian Hohenthal och Fredrik Ros. Hohenthal tog ledningen från pole i första racet. Ros låg i rygg som tvåa och så var det ända till målet. Det var hårdare om tredjeplatsen. Mikko Majekero låg länge på tredjeplatsen, men så bromsade han på sig och tappade ett par placeringar. Sedan försökte han desperat reparera skadan. På sista varvet i Ejes satsade han allt på en brutal omkörning, men i stället träffade han Max Nilsson, som tvingades bryta. Micke Ohlsson tog tredjeplatsen. Hohenthal ledde även andra racet, men Ros gjorde en brutal omkörning och vann före Hohenthal och Majekero.

Mårten Sahlström hade mycket problem med sin Volvo S60 under inledningen av säsongen. Till Karlskoga hade de gjort rent tanken och bytt bränslepump och vips så fungerade bilen som den skulle! Det gav utdelning direkt, för Sahlström tog pole. Han tog starten före Tommy Brink. Sahlström fick en liten lucka till fältet medan det var kamp om platserna bakom honom. Det blev trångt i Ejes och Daniel Haglöf fick en varning. Sahlström vann racet före Brink och Daniel Andersson, som led av magsjuka. Christer ”Cralle” Lindholm dubblade motorcykelkörandet med en Volvo och han startade i pole i andra racet. Han bromsade dock på sig på första varvet och tappade många placeringar. Jimmy Johansson övertog ledningen och han höll den ända till mål före Peter Hallén och Lindholm, som gjorde en snygg upphämtning till pallen.

Ole Martin Lindum är kung i Camaro. Han inledde helgen med pole, men motorn var inte frisk. Hans mekaniker åkte 40 mil under natten för att hämta en ny vevaxel. Med en frisk motor tog Lindum starten före Kristoffer Lundström och Anders Brofalk. Lundström kunde inte hänga med Lindum, för han fick fullt upp med att freda sig mot Brofalk. Ställningen stod sig i mål. Det fanns två extrapriser; 5 000 kr till segraren + 5 000 kr till den som gjorde den sista omkörningen i racet. Lindum fick givetvis den första och andra priset gick till nykomlingen Håkan Ricknäs som körde om Peo Norén precis innan målflaggan. Det blev dock ingen stor glädje för Ricknäs som fick motorras några billängder senare… I andra racet vann Marcus Lundström före Brofalk och Lindum. I GTR blev det två lätta segrar för paret Torbjörn Holmstedt/Thed Björk. Marcus Gustavsson/Thomas Nyström tog två andraplatser medan Erik Behrens och Kari Mäkinen tog var sin tredjeplats. Henrik Roos hade lånat ut sin Viper till Erik Behrens. I kvalet var han näst bäst, men i racet blev det både tjuvstart och så körde han över linjen ur depån…

På en fuktig bana startade Jimmy Lindström från pole i Veidec Trophy. På den hala banan var det Fredrik Jansson som tog ledningen. Lindström hade pyspunka och slet för att få cykeln att gå dit han ville och han tappade placeringar. Kai Börre Andersen övertog ledningen och sedan kunde ingen hänga med honom. Han vann före Jansson och Christer ”Cralle” Lindholm.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se
Design by Bloms IT