SSK Raceweek Kinnekulle 2004
Kinnekulle Ring 2004-07-23 - 2004-07-25

Resultatlistor


Formel Ford 1600/1800cc
  Kval
  Race

Fyndbörsen Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Kamasa Tools Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Renault Junior Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

SSK Classic Racing
  Kval
  Race

SSK Klass 3
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Superkart
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo S40 Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 82

Racerapport

Festligt och gemytligt vid SSK´s årliga Raceweek

Den traditionella racertävlingen Raceweek kördes i helgen på Kinnekulle Ring. Att SSK satsar på bredd och ungdomar framgick återigen med all önskvärd tydlighet.

De yngsta kör i Renault 5 eller Renault Clio. Det första racet blev en kamp mellan fjolårssegraren Alexander Graff och Gustav Rantzow. Det var Gustav som ledde ända till sista varvet då de krokade ihop och Gustav fick bryta. Alexander vann före Markus Nordenström och Daniel Kressin.

Markus vann andra racet före överraskningen Patrik Björklund som dessutom satte nytt banrekord. Gustav Rantzow blev trea. Joakim Ahlberg låg på en säker pallplats när han sprängde en vattenslang ett par varv från mål. Bland Clioåkarna vann Ted Brink före Natalie Rindeström och Daniel Blomqvist i båda racen.

JSM klassen Volvo S40 körde sin femte tävlingshelg för året. Mikael Granberg har dominerat stort hittills i år och bara missat en seger. Men en krånglande växellåda gjorde att han startade racet först från fjärde rutan. Björn Carleflod tog starten och ledde ett par varv innan Patrik Olsson kunde smita förbi. Efter en safetycarsituation var Granberg mest på hugget och kunde ta ledningen. Den höll han till mål före Patrik Olsson och Andreas Ebbesson.

I det andra racet blev det en lugn resa för Granberg som ledde från start till mål. Tvåa kom Björn Carleflod före Patrik Olsson.

I Superkart fick vi se de snabbaste tiderna. Dessa små fartvidunder går otroligt fort. I det första racet fick Tomas Westerlund en liten lucka direkt och han kunde gå mot en lätt seger. Bakom honom var det en vild kamp mellan Lars-Åke Björk, Per-Olov Ogeborn och Börje Gustafsson. Till sist blev Börje tvåa före Lars-Åke. I det andra racet gick Per-Olov Ogeborn snabbt upp i ledningen. En förvånad Tomas Westerlund försökte förgäves få kontakt, men han fick nöja sig med att bli tvåa. Trea kom Börje Gustafsson. – Jag får skylla mig själv för jag hjälpte Per-Olov med en del tips, skrattade Tomas.

Ett lite annorlunda inslag var några rörelsehindrade förare som körde terrängbilen Woodstar runt banan. De visade även upp en betydligt raceigare prototyp som förhoppningsvis kommer ut på banan nästa år. Detta är en fantastisk möjlighet även för gravt handikappade personer att kunna tävla i racing. -Vi har sett att det går att köra på en mycket hög nivå inom racing trots handikapp, sa Tommy Andersson från Woodstar. Exempel på förare är Johan Svensson i Kamasa Tools Cup, Tomas Fogdö i Radical, Jason Watt i DTC och Alessandro Zanardi i ETCC.

Det kördes även Fyndbörsen Cup, Kamasa Tools Cup, SSK Klasss 3, Formel Ford och SSK Classic.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Design by Bloms IT