STCC Mo i Rana 2004
Artic Circle Raceway 2004-07-31 - 2004-08-01

Resultatlistor


MC Veidec Trophy 600
  Kval
  Race

Nordic Supercar
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

NTCC
  Heat 1
  Heat 2

STCC
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 55

Racerapport

Solen gassar över Artic Circle Raceway och det är riktigt hett och ingen vind på söndagsmorgonen. Publiken börjar strömma till och det har kommet några hundra strax före klockan nio.

STCC

Tidskval: Richard Göransson var den ende som åkte under 1.32 när han pressade sin BMW till 1.31.909. Robban Dahlgren startar vid sidan om Göransson efter att ha varit 0,104 efter i kvalet. Andra ledet består av Ekblom och Flash. Kompletta tider finns under resultatlänken nedan för STCC7-2004. - Det lovar gott inför racen. En bonuspoäng i kvalet är ju inte fel, kommenterade Ekblom.
- Nu skall jag bara inrikta mig på att ha Dahlgren och Eblom bakom mig i båda racen så är allt bra, sa Göransson.
- En kanonstart skulle sitta skönt men det kan bli tufft i första kurvorna här, tyckte Dahlgren

Race 1: Göransson tar genast kommandot efter en kanonstart. Ekblom tar andra platsen före Rustad och Dahlgren efter de första tre kurvorna. På andra varvet attackerar Dahlgren och passerar Rustad och skapar en liten lucka. Flash ligger tätt bakom Rustad. Bakom dessa är det kubbning mellan Mattias Andersson, Engström och Stureson. Landegren har ett litet försprång på Peo Norén i Challengeklassen. De ligger 9:a och 10:a. På varv fyra tar sig Engström upp på sjätte platsen. Ut på varv fem tar sig Stureson förbi Andersson och är sjua. På varv sex tvingas Norén att stanna med tekniskt problem. Flash tar in en del på Rustad med tre varv kvar. Göransson har allt under kontroll i ledningen före Ekblom och Dahlgren ut på näst sista varvet och det är ingen riktig dramatik bakom hellre. Sturessons Peugeot stannar på sista varvet.

Race 2: Engström tog starten före Göransson som gjorde en kanonstart från sin sjätte start ruta. Det blev en tuff duell dessa båda tills Göransson smet förbi på andra varvet samtidigt som det meddelades att Engström får + 30 sekunder för tjuvstart. Bakom dessa finns Rustad, Flash och Ekblom. Dahlgren har det jobbigt och han hänger inte med. Ekblom attackerar Flash på varv fem utan att lyckas. Stureson är uppe på sjunde platsen från sin start i sista ledet. Peo Norén kom inte till start. På det sjätte varvet får sedan Dahlgren plötsligt fart på sin Volvo och börjar jaga. 3 varv från mål har Dahlgren kontakt med Ekblom som är femma på banan och fyra i praktiken med Engströms tidstillägg. Göransson tar en ny dubbelseger och befäster sin ledning i sammandraget. Engström flaggas av som tvåa men flyttas ned till en tionde så Rustad blir tvåa före Flash och Ekblom.

Veidec Trophy SS600

Kval 1: Det första tidskvalet kördes under lördagsmorgonen i fortsatt fint sommarväder. När de 30 minuterna var till ända kunde konstateras att norske Tage Solberg toppade före Jimmy Lindström. I det andra kvalpasset var det endast Cralle som förbättrade sig bland toppåkarna och han var snabbast i passet med 1.31.461 vilket räcker till en tredje startruta bakom Solberg

Race: Jimmy Lindström tar starten före Cralle och Tage Solberg. Solberg går upp på andra platsen efter två kurvor och attackerar Lindström i chikanen men Lindström svarar. Folkesson är fyra före Papunen. På andra varvet lyckas dock Solberg ta över ledningen före Jimmy, Cralle, Folkesson och Papunen. Cralle försöker ta Jimmy på tredje varvet men lyckas inte. Halvvägs in i racet avancerar Micke Nilsson till femte plats. Det är tätt mellan Solberg och Lindström. På det nionde varvet så växlar Lindström och Solberg platser medan Cralle smyger närmre. Lindström leder ut på det tionde varvet men Solberg kontrar sedan Jimmy flutit lite långt ut i en kurva. Papunen återtar femte platsen före Micke Nilsson. Med knappt fyra varv kvar attackerar Lindström och tar över ledningen före Cralle som smyger med bakom Jimmy. Solberg kontrar dock strax efter och passerar Cralle. Med ett och halvt varv kvar gör Solberg en attack på Lindström som inte lyckas utan han bromsar bort sig och tvingas släppa både Cralle och Folkesson. Strax före man går ut på sista varvet gör Cralle en kanonkörning och övertar ledningen före Jimmy. Solberg passerar Folkesson i det stentuffa racet. Cralle tar hem segern före Lindström, Solberg och Folkesson. Totalt sett över säsongen var nog detta det mest sevärda och spännande.

NTCC

Race 1: Alf Eng tog starten före Roger Rui och Thomas Hauge och den ställningen håller in i mål. ( NTCC kör tillsammans med Roadsport A och B ). Frank Valle kom inte till start.

Race 2: Thomas Hauge tog starten men fick tidigt problem med sin Nissan och tvingades bryta varför Rui övertog ledningen knappt före Alf Eng som stressade Rui kraftigt för att överta ledningen efter 8 varv och den ledningen förvaltade han in i mål med en marginal på en dryg sekund.

Nordic Supercar

Race 1: Dagfinn Larsen stod i pole och hade Anders Levin vid sin sida. Levin tar starten före Dagfinn. Dagfinn får problem redan på första varvet och tvingas stanna och i stället tar Haavard Lien hand om andra platsen. Lennart Bohlin är trea före Jarl Wermelin. På varv två passerar Bohlin Lien och lägger sig bakom Levin. Erik Behrens gör en lyckad attack på det femte varvet på Wermelin och tar hand om fjärde plats. Lien snurrar bort sig strax efter. Mikael Mohlin kommer starkt och tar sig upp på en fjärde plats. Mohlin tar sig om Behrens på varv sju och är trea. Lien är på väg upp mot toppen igen och passerar också Behrens. med drygt två varv kvar så missar Levin och kommer utanför banan varför Bohlin tar hand om ledningen före Levin som tappar ett par sekunder på den manövern. levin åker av på samma ställe varvet efter och har inget fäste alls så han får släppa både Mohlin och Lien. Ut på sista varvet så tar Lien hand om andra platsen före Mohlin. Lennart Bohlin tar en klar seger.

Race 2: Anders Levin tar starten före Lennart Bohlin men på banans baksida så tar Bohlin över ledningen. Haavard Lien tar hand om tredje platsen. Lien tvingas bryta på varv fyra och Mikael Mohlin går upp till en tredje platsen. Ut på varv fem smiter Levin om Bohlin upp i ledning men Bohlin kontrar några kurvor senare när Levin missar lite. Levin ligger hårt på Bohlin under flera varv och Bohlin kör defensivt så Mohlin kan närma sig de två där framme. Med två och halvt varv kvar så tar sig Levin förbi Bohlin som börjat få det halt om däcken. Mohlin ligger tätt bakom.

Detta var den enda STCC-tävling som jag inte besökte 2004. Därför saknas det en del av resultaten. Är det någon som har fler resultat?

Tackar på förhand

Bengt-Åce Gustavsson

Design by Bloms IT