STCC Karlskoga 2004
Gelleråsbanan 2004-05-30 - 2004-05-31

Resultatlistor


Camaro Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Formula Renault 2000
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

MC Veidec Trophy 600
  Kval
  Race

Radical
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STCC
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Superkart
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo S60 Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 117

Racerapport

Årets tredje deltävling av STCC kördes i Karlskoga. Richard Göransson var i högform och dominerade stort. Han tog ledningen från pole och redan efter ett varv hade han skaffat en lucka som ingen kunde göra något åt. Det blev en lätt seger för Göransson. Robert Dahlgren var lika ohotad på sin andraplats. Tomas Engström gjorde en bra start och lyckades ta sig förbi både Jan ”Flash” Nilsson och Tommy Rustad innan han slutligen slutade trea i loppet. Det andra racet blev mera händelserikt. Först kom inte Rustad till start, eftersom teamet höll på att byta motor och de hann inte få klart till start. Engström gjorde den bästa starten och tog ledningen. Det blev flera sammanstötningar i racet och flera tvingas bryta. Redan på tredje varvet hade Göransson gått upp i ledning. På fjärde varvet missade Göransson en nedväxling. Han fick in ettan i stället för trean och får världens sladd. Han lyckades dock hålla sig kvar på banan, men tappade två positioner. Göransson satte högsta fart och sex varv senare var han uppe i ledning igen. Nu blev det inga fler misstag. Göransson vann före Engström och Fredrik Ekblom.

Ole Martin Lindum är den klart snabbaste föraren i Camaro Cup, men man måste ju ta sig i mål också… Denna säsong hade bjudit på väldigt varierande resultat för Lindum. I första racet fungerade allt som det skulle och därmed kunde ingen rå på Lindum som vann före Kristoffer Lundström och Mikael Gunnarsson. I andra racet blev Lindum klämd mellan två bilar och tvingades bryta… Lundström vann före Gunnarsson och Göran Boström. Daniel Haglöf vann Volvo S60 Challenge före Mårten Sahlström och Peter Hallén. Det var Hallén som stod för den största bedriften, för han startade sist och ändå nådde pallen! Med den omvända startordningen var det återigen Hallén som gjorde flest omkörningar. Claes Hoffsten vann före Hallén och Marcus Ekström. David Björk var svårstoppad i Radical 2004. I Karlskoga tog han ännu en dubbelseger. Klassens primus motor, Anders Gabrielsson, kom tvåa i båda racen. Rikard Bengtsson och Hans Karinen delade på tredjeplatserna. I Superkart delade Benjamin Ernryd och Thomas Johansson broderligt på första och andraplatserna medan Bengt Albertsson tog två tredjeplatser. Det handlade om tre personer i Formula Renault 2000 när de körde sina tre race. Frank Kechele vann två race och Kasper Andersen ett, där de helt enkelt bytte platser på pallen. Bäste svensk var Jimmy Jacobsson som tog tre tredjeplatser.

I roadracingens Veidec Trophy är det tre förare som har höjt sig över mängden hela säsongen. Det är Jimmy Lindström, Stefan Folkesson och Christer ”Cralle” Lindholm. Det blev inget undantag i Karlskoga. Det blev dock ingen kamp om segern, för Lindström ryckte direkt från start och ingen orkade följa med. För att riktigt stila drog han upp Hondan på bakhjulet framför läktaren varv efter varv. Det var ingen självklarhet denna gång att vi skulle få se Folkesson och Lindholm på pallen för de fick hårt motstånd av Fredrik Jansson och Freddy Papunen. Till sist knep Folkesson andraplatsen före Lindholm.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Design by Bloms IT