Oldtimer Festival Anderstorp 2005

Scandinavian Raceway 2005-08-27 - 2005-08-28

Resultatlistor


1-Timmars
  Kval
  Race

Classic Formula
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Formel Vee
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

GT/GTS -1965
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Lurani Trophy
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

RS
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STD & GT/GTS 1966-1990
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 91

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

Historiskt EM i Anderstorp, eller festen som kom av sig…

Det var tyvärr en avslagen stämning när Oldtimer Festival kördes på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Tyvärr var det väldigt få bilar från Europa som bemödat sig den långa resan mot norr. De som var på plats kom från England, Tyskland, Österrike, Schweiz, Danmark och Norge. Arrangören lockade med karaoke och nostalgi med F1-racet från 1978 på video i pressrummet.

Duncan Rabagliatti som kör Lurani Trophy tyckte i alla fall att banan var trevlig och vädret var ungefär som i England. Österrikaren och flerfaldige europamästaren Wolfgang Schachinger tyckte visserligen att det var långt att åka till Sverige, men att det var en trevlig bana.

Det är på tok för dyrt att köra EM. Jag har sagt till FIA i flera år att de borde tillåta nationella klasser att få köra utom tävlan för att i alla fall få riktiga startfält, sa RHK´s ordförande Bruno Rösler. Startavgiften i EM är ca 10 000 kr/tävling.

I EM-racen var det flera svenskar som höll sig väl framme i resultatlistan. Rolf ”Myggan” Nilsson och Bo Warmelius delade på segrarna i GT-klassen före 1965. Båda Lurani Trophyracen vanns av Jörgen Carlsson. I Sportvagnsracen vann Fredrik Sigbjörnsson också dubbelt.

Det kördes i alla fall två heat helt utanför EM på egna initiativ. Det var Formelbilsklasserna för Formel Vee och nyare formelbilar, främst Formel Ford och F3. I Formel Vee dubbelsegrade hemmaföraren Lars-Gunnar Johansson och i den nyare klassen vann dansken Ole Vejlund dubbelt.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se
Design by Bloms IT