STCC Solvalla 2016

Solvalla 2016-09-02 - 2016-09-03

Resultatlistor


Porsche Carrera Cup
  Kval
  Kval 2
  Race

Renault Clio Cup JTCC
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STCC
  Kval
  Superpole
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 32

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

Dramatiskt på Solvalla – Haglöf och Ohlsson segrar och Philip Morin ny publikfavorit

En dramatisk dag på Solvalla bjöd på två mycket händelserika STCC-race där Daniel Haglöf och Linus Ohlsson segrade och gav PWR Racing Team och Flash Engineering efterlängtade segerpokaler.

Det var glada miner hos dagens båda racesegrare. Daniel Haglöf kunde utnyttja en kaosartad start i dagens första race och snabbt sno åt sig en ledning han sen inte släppte. Björn Wirdheim jagade länge men Haglöf kunde så småningom sno åt sig en lucka han sen inte släppte. Inte ens en regnskur mot slutet hotade hans ledning.
– Det föll väl ut för mig, det hände väldigt mycket i starten men jag kunde utnyttja det och så småningom få en lucka. Det behövdes när regnet kom, det var närmast okörbart men det höll och helt underbart med en seger till för teamet och SEAT, jublade Haglöf.
På sätt och vis upprepades scenariot i dagens andra race men om möjligt ännu mer dramatiskt. Flash Engineering var redan glada efter Björn Wirdheims andraplats i första racet men i det andra kunde Linus Ohlsson helt kontrollera från start till mål. Det enda som hotade hans solklara seger var ett kraftigt regnoväder de sista varven som gjorde förhållanden okörbara. Linus höll sig dock på banan och tog sin första STCC-seger sedan comebacken.
– Den här segern betyder jättemycket för både mig och hela Flash Engineering. Det känns som en comeback. Racet var på ett skönt sätt väldigt tråkigt för mig men i slutet blev det spännande. Det var som att köra med sommardäck på is och det var helt okörbart. Skönt att det höll hela vägen, nu har vi vunnit två helger i rad!

Dagens största pubkikfavorit var däremot utan tvekan unga STCC-debutanten Philip Morin. Helt respektlöst tog han en tredjeplats i det första heatet och i det andra visade han om möjligt ännu mindre respekt och krigade sig upp till en andraplats. Den tuffa men snygga körningen fick läktarna att jubla. En snurr i regnet två varv från mål kostade visserligen andraplatsen i det andra racet, men Morin visade att en ny generation STCC-förare är på gång.

Design by Bloms IT