BUG RUN Mantorp 2006

Mantorp Park 2006-06-10 - 2006-06-11

Resultatlistor


Formel Vee
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 5

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

TACK FÖR ETT FANTASTISKT BUG RUN!
Var det trångt på campingen? Ja!
Var det hett i utställningsdepån? Ja!
Var det rappa motorer på strippen? Ja!
Var det kul på Bug Run? JAAA!
Tack, alla deltagare, för att ni gjorde Bug Run 2006 till en så fantastisk träff! Solen stekte i tre dagar över Mantorp Park, det blev nytt värmerekord för 2006 och stämningen var på topp.
Skön stämning
Osannolikt många kom till årets Bug Run. Förra året var antalet deltagare rekordstort. Rekordet slogs i år igen – mer än 1 260 deltagande bilar var på plats.
Det som nästan alla sa var speciellt för årets träff var att det blev en otroligt skön stämning på Mantorp. "För att ha trevligt och träffa likasinnade", svarade många på frågan om varför de åker på Bug Run. Och precis så blev det.
De som var festsugna möttes av skön högsommarvärme och mängder av glada kompisar.
Dyno show och bio
Den populära Dyno Showen, gratis effekttest på rullande landsväg, var det kö till båda dagarna. Vi jobbar på att ordna sittplatser till nästa år, för det är många som vill följa vad som händer där.
Solen stekte ju ordentligt under hela dagarna och många tyckte säkert att det var skönt att dra sig undan till biomörker i det stora VW-tältet, där vi visade de kända Herbie-filmerna. Filmer fanns till salu också, och de tog snabbt slut. Det gjorde även årets t-shirt, så se till att hänga på låset nästa år och beställ i förväg!
Unika bilar på marknaden
En annan lite sval plats var marknaden för privatpersoner. I skugga av försäljarnas tält gick det att fynda rejält bland svårfunna VW-delar. Bland marknadsdelarna visades också två verkligt unika bilar; en äkta Schwimmwagen – en amfibie-VW med propeller i aktern, plus en Kübelwagen. De var inte till salu, utan en sällsynt chans att få se i verkligheten.
När lördagens körning var avslutad väntade grillning och VM-pub med Sveriges inledningsmatch i fotbolls-VM på teve. Och när skymningen så småningom föll, efter en lång och fullspäckad dag, var det Karaokebussen som stod för underhållningen innan [Post] intog på partyscenen.
Showvinnare
Söndagen fortsatte tidigt. Många passade på att tvätta och få råd kring hur man kan sköta bilen med Autosmart-produkter.
Helgens huvudattraktion är ju förstås söndagens stora utställning. Det var särskilt en bil som fick publiken att flockas som flugor kring en sockerbit: Anders Nilssons showvinnande pickis. I ett tidigare liv var den en panelbuss, något som är svårt att fatta idag.
En tydlig trend, enligt den internationella klubbjuryn, är att det satsas mer på ombyggnad av vattenkylda VW – och att byggena blir allt extremare. Även de klassiska luftkylda folkorna visar samma utveckling. Överlag är kvaliteten på byggen och renovering av de skandinaviska bilarna mycket hög, internationellt sett.
Smygvisning
På eftermiddagen blev det traditionsenlig parad, Volkswagen 2006, med nya person- och transportbilar från Svenska Volkswagen. Allra nyast var VW Eos, som inte lanserats än och som diskret rullade i paraden...
Så blev det Bugsprint, där Marcus Flinck satte helgens snabbaste tid i finalen för bilar med slicks: 10,10 sekunder! Han gjorde en klockren repa med rejält hjullyft i starten och dundrade över mål i 202 km/tim.
Sedan var det bara prisutdelning kvar, innan det var dags att – lätt rosa efter en intensiv helg i solen – rulla hemåt. Välkommen tillbaka nästa år!
Nästa Bug Run, nummer 24 i raden, arrangeras 8–9–10 juni 2007. Räkna med legendariskt ”Bug Run-väder” även då. Och boka in helgen redan nu!
Design by Bloms IT