Sportvagnsmeeting Kinnekulle 2007

Kinnekulle Ring 2007-05-25 - 2007-05-27

Resultatlistor


Formel Ford/Formel Vee
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Formula Slicks
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Ginetta G20 Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

GT/GTS -1965
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Modsport
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Roadsport
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

RS & Clubman
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Sports 2000
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Standard-1965
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STD & GT/GTS 1966-1990
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 139

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

Sportvagnsmeeting på Kinnekulle Ring

Både Sportvagnsserien och Historiska Racing Cupen hade årspremiär på Kinnekulle Ring. De historiska klasserna var indelade i sex heat. Klassen för Historiska Racersportvagnar innehöll bara Sports 2000 bilar denna gång. Niklas Johansson tog en övertygande dubbelseger. Klassen hade två debutanter i Johan Andersson och Jan Annebjörk.

Klassen för nyare formelbilar har blivit väldigt stor på senare år och trenden har gått mot snabbare bilar som F3:or. För att minska fartskillnaderna har Formel Ford i år flyttats över till att köra ihop med Formel Äldre som för det mesta är mestadels Formel Vee. Trenden i Formel Vee heatet är tyvärr att klassen har minskat på senare år. Pelle Svensson vann första heatet för Formel Ford och Björn Otterberg det andra. I Formel Vee tog Christer Ericsson sin första seger i Sverige. Tidigare har han vunnit i Finland och Norge. I det andra racet vann Lars Jonsson i sin unika GMS II. I Formel Äldre har Magnus Ahlqvist nu satt i originalmotorn i sin Cooper så nu är det en riktig F2:a. Han hade inga besvär att vinna sin klass dubbelt.

Den äldsta bilen av alla var Per-Olof Håkanssons Bugatti från 1927.

Bland de nyare Formelbilarna, som kallar sig Classic Formula, kom Joacim Broström från ingenstans och vann dubbelt. –Jag körde två race i Formel 4 1991, sedan har jag hållit upp tills nu, sa Broström.

Standard äldre körde ihop med 1000cc cupen. Johan Högman vann båda racen före Lars-Åke Nilsson och Yngve Gustavsson. I 1000cc cupen gjorde Lars Källberg comeback med eftertryck då han vann båda racen före Dan Henningsson.

GT/GTS hade endast åtta bilar till start. Detta är en klass som lever upp varje år på Knutstorp. Då kan de till och med vara största klassen. Det var i alla fall en Skåning som vann första racet, trodde han. Rolf ”Myggan” Nilsson var först över mållinjen, men fick tidstillägg för tjuvstart varvid segern istället gick till Roger Adamsson. I andra racet var inte Rolf med så Adamsson kunde vinna utan problem. Lars-Göran Hagman gjorde en fin uppkörning till andra plats.

I Standard Ny kom Erik Berger till start med en ny 2-litersmotor i sin Escort. Men det var sonen Anders som var snabbast på tidsträningen. In i Kvarnkurvan var det i alla fall Erik som var sist på bromsen och han tog hand om ledningen. Han jagades av Anders och Göran Boström hela racet igenom. Kent Böe, som äntligen fått fart på sin NSU, snurrade två varv ut på startrakan. Topptrion passerade förbi med en hårsmån, men det blev ingen plåtkontakt. Erik kunde hålla undan och vinna racet. Andra racet blev mer dramatiskt men mindre spännande. Efter ett varv hade Anders parkerat med brusten drivaxel, Mikael Mattsson med sprängd kardan och Göran Boström med sjuk motor. Kvar att ge Erik en match var Tomas Hall. Hall hängde inte med i första racet då han körde på nya 15 tums hjul. Utväxlingen blev helt fel, men med 13-tummarna på igen hängde han lätt med Erik Berger. Men det räckte inte för att göra en attack. Erik höll undan och vann sin 24:e seger sedan comebacken 1997.

Nästa race är Velodromloppet i Karlskoga den 16-17 juni.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se
Design by Bloms IT