SSK Kinnekulle 1972
Kinnekulle Ring 1972-06-10 - 1972-06-11

Resultatlistor


Formel 3
  Startlista
  Race

Formel Ford 1600cc
  Startlista
  Race

Formel Vee
  Startlista
  Race

SSK Klass A
  Startlista
  Race

SSK Klass B
  Startlista
  Race

SSK Klass C
  Startlista
  Race

SSK Klass D
  Startlista
  Kval
  Race

SSK Klass E
  Startlista
  RaceAntal tävlande: 127

Racerapport

SSK-Serien på Kinnekulle Ring

Stockholms Sportvagnsklubbs andra deltävling, som kördes på Kinnekulle Ring, fick samma enorma deltagande som den första på Mantorp. Fulla heat i samtliga klasser, men tidsprogrammet hölls till 100%. En nyhet är att även Formel-klasserna nu innefattas i SSK-serien, som därmed är Nordens största mästerskapsserie med nio klasser om vardera sju tävlingar.

I klass A premiärvisades Rolf Skoghags Lola 212, som var mycket snabb (55,7 som snabbaste varv), men tvingades bryta efter krångel med insprutningssystemet. Segern gick istället till Thorleif Gustavsson, som hanterade sin Camaro elegant på den sliriga banan. En annan som åkte fort - och brett dessutom – var Björn Ribers, segrare i klass B med god marginal.

Kinnekulle är en teknikkrävande bana, som passar rattsnidare som Lars Nordahl, Romwill Sprite, och Erling Carlsson, Lotus Europa, som vann respektive klass D och E.

Formel 3 bjöd ännu en gång på fight mellan Jonas Qvarnström och Ulf Karlsson. Jonas tog starten och höll undan i fyra varv, men sedan kom Ulf. I mål var Ulf 8 sek före.

I Formel Ford dök plötsligt Bengt Blom upp igen på svenska banor och vann. Bengt var, som Bilsport tidigare berättat, framgångsrik i Sydafrika i vintras, men sedan har det varit tyst kring "Made in Sweden Racing Team".

- Att hålla sig med racerbil kostar, även om man bara kör Formel Ford, förklarar Bengt Blom. Jag var tvungen att sälja min Royale efter Sydafrika och först se till att få en sponsor innan det blev mer åka. - Nu blir Hasse Nyström, Comfort Racing, vår huvudsponsor tillsammans med Steve Nieal med "100 plus" rattar. Direkt från England stack Bengt och hans teammate Slim Borgudd förbi Bengtsfors med varsin ny Royale och gjorde ett präktigt fiasko.
- Bilarna var inte alls iordninggjorda, säger Blom. Vi hade aldrig en chans. Kanske dumt att ställa upp. Till SSK-tävlingarna på Kinnekulle kom Bengt direkt med Tor-Line från fabriken i England och passade på att efteranmäla sig, och tog en seger i förbifarten.
Närmast handlar det om tävlingar på Nivelles i Belgien för Wynns Comfort Racing Team/Made in Sweden -Blom och Borgudd - som missat flera tävlingar i år, men hoppas hinna ifatt. Entusiasm saknas sannerligen inte hos Blom, som också går och lurar på att få en chans i sportvagn i Sydafrika i vinter och eventuellt innan dess provar på F3.

Design by Bloms IT