BUG RUN Mantorp 2008

Mantorp Park 2008-06-06 - 2008-06-08

Resultatlistor


Formel Vee
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 4

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

BUG RUN 2008: ETT FANTASTISKT OTROLIGT JÄTTELIKT 25-ÅRSJUBILEUM!
Under flera år har antalet deltagare på Bug Run ökat till nya rekord varje gång. Men att 25-årsjubileet skulle bli en sådan jätteträff var det nog ingen som förväntat sig.
Bug Run 25 slog återigen både publik- och värmerekordet.
1777 deltagande bilar och 6660 personer kom till Mantorp Park som stektes av solen i den 30-gradiga hettan.
Tjugofemte upplagan av Bug Run fick VW-entusiaster från hela norra Europa att i molnfri högsommarhetta styra mot Mantorp Park.

Redan torsdag kväll var det kö på infartsvägen, så deltagarcampingen måste öppnas för glada och festsugna människor i alla åldrar, som kunde njuta av många fina bilar och god stämning över nationsgränserna. Deltagare från Frankrike, Finland, Danmark och Tyskland var först att slå ned tältpinnarna torsdag och fredag.

På Bug Run utnyttjas den stora motorbanan Mantorp till sitt yttersta. Under fredagen slussades ekipagen in på Mantorp i så snabb takt som det var möjligt, men större delen av dagen var det ändå timslånga köer in på anläggningen.

Lördagen är enligt traditionen särskilt inriktad på deltagarnas körning med sina egna VW. Det fanns möjlighet för alla deltagare att köra på STCC-banan, en chans som utnyttjades intensivt. Dessutom arrangerade VW GTi-klubben manöverprov, Volkswagen Racing Special, och det var populär Dyno Show, gratis effekttest på rullande landsväg. Hela eftermiddagen gick det också att prova på ett par riktiga åkupplevelser i Volkswagen Tiguan och Touareg. Efter det väntade Mantorpstrippen på de deltagare som ville prova dragracing 400 meter inför fullsatta läktare. Och när skymningen så småningom föll, efter en rekordhet och fullspäckad dag, stod bandet Christer’n’Petterssons på partyscenen.

Söndagen fortsatte tidigt med ett myller av aktiviteter. Helgens huvudattraktion är söndagens stora utställning, där en internationell expertjury från olika VW-klubbar korade Skandinavens finaste folkvagnar – extra uppmärksammat detta jubileumsår, när Bug Run fyllde 25 och Volkswagen i Sverige firar 60 år.

Men givetvis fortsatte körningen även på söndagen. Det fanns även nu möjlighet att prova både banracing och dragracing på strippen. Och i de proppfulla depåerna fanns det mycket spännande att titta på, för både vuxna och barn.

På eftermiddagen blev det jubileumsparad, Volkswagen 2008, med nya person- och transportbilar från Svenska Volkswagen, och allra sist den stora prisutdelningen, innan det var dags att – rejält rosa efter en intensiv helg i den stekande solen – rulla hemåt.

Nästa Bug Run arrangeras 5–6–7 juni 2009. Vi hoppas på legendariskt ”Bug Run-väder” även då.

/Bugrunners
Design by Bloms IT