STCC Västkustloppet Falkenberg 2009
Falkenberg 2009-07-10 - 2009-07-11

Resultatlistor


Camaro Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Formula Renault 2000
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

JTCC
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

MC PRO Superbike
  Kval
  Race

Porsche Carrera Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Radical
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STCC
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 135

Racerapport

Bäst Rustad i Falkenberg

Samma förare på pallen i båda racen. Tommy Rustad vann och kom tvåa, och knappar därmed in på mästerskapsledande Thed Björk. Björk tog en andra- och tredjeplats och leder nu med ynka två poäng.

Bild 375843
Rustad, Björk och Göransson tog hand om alla pallplatserna. Här Rustad överst efter segern i heat ett.

Tommy Rustad startade det inledande racet från pole position före teamkollegan Robert Dahlgren och Thed Björk på en tredjeplats.
När Dahlgren fick tekniska problem och tvingades bryta öppnade det istället för Björk och Göransson att klättra kliva upp ett steg på pallen. Sex poängs försprång har krympt till fyra.
- Allt man kan göra är att vinna, sedan vad som händer bakom kan man inte råda över. Nu tar vi in i tabellen och det är det viktiga, säger Rustad.
Thed Björk som kör med en spricka i vänster skulderblad hade ingen känning av skadan idag och kunde försvara sin ledning.
- Det är klart att det blir lite stressande när det är Tommy som tar segern, men han gjorde ett bra jobb och det fanns inte mycket att sätta emot, säger Björk.
Bakom blev han rejält uppvaktad av Richard Göransson. Inte minst på de tre sista varven.
- Det var en varvning och jag tvingades köra om på utsidan, då kom Richard ikapp lite, säger Björk.
Det var också den enda gången det blev riktigt spännande. Göransson som brottades med en överstyrd bil berättar.
- Det var ett ganska händelselöst race i övrigt, men det är skönt att kliva upp på pallen igen, säger Göransson.
Andra racet handlade annars om Richard Göransson. Han startade sexa och körde snabbt upp sig till tvåa bakom Tomas Engström som stod i pole.
- Tomas hade bestämt sig för att hela tiden bromsa senast. Det visste jag skulle nöta på hans däck och till sist satte jag allt på ett kort och gjorde en attack. Det höll och det känns helt underbart, säger Göransson.
Rustad tog en seger och en andraplats, 18 av 20 möjliga poäng och han jublade på norska över hela Halland.
- Det kan nästan inte bli bättre än så här. Vi gör en jättebra helg och tar många viktiga poäng, Thed får äran att leda över sommaruppehållet men jag lovar att han inte kommer att få lugn och ro när vi är tillbaka, säger Rustad.
Björk startade på en sjundeplats, fick en bra start men låg länge bakom Tommy Rustad och Roger Eriksson. När Rustad gjorde en attack på Eriksson passade Thed på att smita förbi dem båda.
- Det öppnade sig en lucka i den duellen, men sen gjorde Rustad en herre-jösses-omkörning på utsidan och det var bara att kapitulera, säger Björk.
Rustads teamkompis Robert Dahlgren hade en svart helg. Motorproblem i första heatet som inte gick att reparera till det andra och han tvingades se racet från läktaren.
WestCoast Racing tar med Göranssons seger hem ytterligare en Teammästerskapet och har inkasserat totalt 300.000 kronor av den totala miljonen i potten.
Av L-G Nilsson

Design by Bloms IT