Stark spurt gav Ola Nilsson SM-Guld 2023

Porsche Carrera Cup Scandinavia blev årets enda Senior-SM klass när STCC ställdes in. Lukas Sundahl hade vunnit mästerskapet fem år i rad och siktade givetvis på att försvara sin titel ännu en gång. Konkurrenterna hade dock vässat tänderna ordentligt och det fanns flera som var beredda att utmana Sundahl. 

Det märktes direkt i premiären i Anderstorp där Hampus Ericsson vann det första racet före Sundahl, Marcus Annervi och Ola Nilsson. I det andra racet vann Nilsson före Sundahl, Ericsson och Annervi, vilket gjorde att det var riktigt tätt i täten av tabellen redan från start. Årets andra tävling blev mycket speciell då den kördes på Le Mans, som firade 100 år. Den rutinerade föraren Dylan Pereira var gästförare i MTECH-stallet och han vann före Robin Knutsson, Emil Persson och Ola Nilsson, om vi bara ser till de förare som räknades i det Skandinaviska mästerskapet. Egentligen var det 63 bilar som körde i racet inför 350 000 åskådare! 

Det blev en lång resa från Le Mans till nästa tävling i Fällfors, som var en dubbeltävling som kördes som två endagstävlingar med separata kval och race. Ericsson vann det första racet före Sundahl och gästföraren Linus Lundqvist, som senare under säsongen debuterade i Indycar. Sundahl vann det andra racet före Annervi och Persson. Det tredje racet vanns av Sundahl före Ericsson och Perssons men det blev ett olyckligt efterspel efter ett bråk mellan Annervi och Mikael Karlsson. Nilsson vann det avslutande racet före Ericsson och Lundqvist. Nilsson hade en tuff helg där han nollade i två race, medan Sundahl plockade massor av poäng och tog en klar ledning i mästerskapet. 

I Kanonloppet tog Ericsson segern i första racet före Persson och Sundahl och där och då såg det ut som om Ericsson skulle bli den främste utmanaren till Sundahl om mästerskapet. Nilsson vann det andra racet före Ericsson och Sundahl, som fortsatte att köra smart och plocka viktiga poäng för att behålla ledningen av mästerskapet. 

Näst sista tävlingen kördes på Rudskogen och Nilsson gjorde som året innan, han dominerade fullständigt och vann alla tre racen och plockade därmed många placeringar i tabellen. 

Vid finalen på Mantorp Park vann Nilsson det första racet och nu var marginalen så liten att det sista racet skulle bli helt avgörande. Marcus Ericsson var gästförare och han skulle om möjligt hjälpa lillebror Hampus. Sundahl bevakade sin position och hade SM-segern som i en liten ask, när han fick en knuff i Parisen och for av banan. Han tappade ett par placeringar och därmed ledningen i tabellen. Nilsson avslutade säsongen med ännu en seger, den sjätte i rad och han vann mästerskapet med endast tre poäng före Sundahl och ytterligare tre före Ericsson. I år kunde finalen avgöras utan bråk och protester. Nilsson var helt enkelt den bäste föraren och därmed en värdig vinnare.
Design by Bloms IT