Lucas Sundahl vann 2019

Porsche Carrera Cup Scandinavia är den starkaste racingklassen i SM-serien och de kör om Riksmästerskapet. De fortsatte sin satsning med prominenta kändisförare i gästbilen. Vid premiären på Ring Knutstorp fick vi se F1-världsmästaren Jaques Villeneuve bakom ratten! Han fick en tuff uppgift. Han hade aldrig varit på Ring Knutstorp innan och han hade aldrig tävlat med en Porsche förut. När det dessutom kom snö blev det mycket för honom att hålla koll på!

Robin Hansson satsade hårt på årets säsong med sitt stora team Fragus i ryggen. Han vann båda racen före sin nye teamkamrat Pontus Fredricsson. Hansson vann första racet på Rudskogen. Fjolårsmästaren Lukas Sundahl fick en tuff start på säsongen, men i andra racet på Rudskogen tog han årets första seger. Sundahl följde upp med dubbelseger i Anderstorp (där Linus Lundqvist var gästförare.) Hansson vann första racet i Fällfors medan Roar Lindland tog segern i andra. Hampus Ericsson var gästförare (lillebror till Marcus). Hansson tog en dubbelseger i Karlskoga, där Carl Philip Bernadotte gjorde comeback och Villeneuve fick en ny chans i gästbilen. Sundahl vann det första racet på Rudskogen. Oscar Palm gjorde comeback och vann andra racet, men han körde utom tävlan varför högsta poängen gick till Lindland. Hansson hade det tufft med en tung förkylning i kroppen. Norske rallystjärnan Mads Östberg var gästförare.

Inför finalen ledde Sundahl, men Hansson hade fortfarande chansen att jaga ikapp. Det blev ett riktigt mäktigt startfält i finalen. Palm körde igen och från tyska serien kom Henric Skoog och Richard Wagner. Dessutom fick vi se Johan Kristoffersson och Rasmus Lindh, som kör formelbil i USA till vardags. Sundahl var snabbast i ett mycket spännande kval före Hansson och Kristoffersson. Palm startade först på femte plats, men han lyckades vinna första racet före Skoog och Hansson! Kristoffersson gjorde en kanonstart i andra racet och tog ledningen direkt, men han tilldömdes tjuvstart och därmed var hans dag förstörd. Hansson vann före Sundahl och Fredricsson. Det innebar att Sundahl försvarade sin titel före Hansson och Fredricsson.

Hugo Andersson vann approved cup före Edvin Hellsten och Fredrik Ros.

Nedan ser ni länkar till Resultat, Bilder & Tabell:
Design by Bloms IT