Johan Kristoffersson vann 2015

Porsche Carrera Cup hade flest deltagare av alla STCC-klasser under året med 21 förare. I år introducerade man den nya modellen som heter 991. 

Johan Kristoffersson var tillbaka och vilken uppvisning han bjöd på! Han inledde med dubbelseger i Skövde, efter taktiskt rävspel mot Jocke Mangs. I kvalet på Anderstorp kanade Kristoffersson av banan på en oljefläck redan på andra varvet och fick starta långt bak i båda racen. Trots detta vann han båda racen! På Mantorp debuterade Robin Hansson i mästerskapet. Han hade en brysk och hård körstil som inte uppskattades av medtävlarna. Det utbröt till och med handgemäng i depån! 

När racen var över hade Kristoffersson vunnit dubbelt igen. Han fortsatte i samma stil och när säsongen var över hade han vunnit samtliga 13 deltävlingar! Rekord naturligtvis. Kristoffersson är helt enkelt för bra för den här klassen. Oscar Palm kom tvåa och Jocke Mangs trea. Unge dansken Mikkel Overgaard Pedersen blev årets rookie med fjärde plats. Kenneth Pantzar vann Porsche Approved, för den äldre Porschemodellen (997).

Nedan ser ni länkar till Resultat, Bilder & Tabell:
Design by Bloms IT