Fredrik Ros vann 2006

Porsche Carrera Cup blev en riktig tvekamp mellan fjolårsmästaren Fredrik Ros och förre STCC-föraren Daniel Haglöf. De inledde året gentlemannamässigt med att vinna var sin seger på Ring Knutstorp. I Karlskoga blandade Christer Lindholm sig i segersnacket när han vann första racet. Haglöf vann andra. Haglöf dominerade sedan ett tag genom att ta dubbelsegrar både på Mantorp och i Falkenberg. Ros kontrade med dubbelseger på Våler. I det regniga Anderstorp gjorde Sveriges just nu absolut bäste förare comeback; Alx Danielsson lekte hem en dubbelseger. I Karlskoga delade Ros och Danielsson på segrarna. På Knutstorp blev det dubbelseger till Ros, som nu hade hämtat in nästan hela försprånget på Haglöf.

Finalen skulle avgöra. Haglöf tog kommandot, men Ros gjorde en ”Kamikaze”-dykning på innern i depåkurvan och vände på Haglöf som fick börja om långt ned i fältet. Haglöf lämnade protest, men fick inget gehör av domarna. Det hjälpte inte att Haglöf vann det avslutande racet, Ros försvarade sin titel. Christer Lindholm slutade trea.

Några andra intressanta förare i årets serie var Lars Bertil Rantzow, som aldrig kört en meter i tävlingssammanhang tidigare men blev fyra totalt i serien! Förre Formel Ford-föraren Carl-Olov Carlsson blev femma och Speedwaykungen Tony Richardsson kom sexa. Tony missade tre race på grund av hjärnskakning och lär vara med i toppen på allvar nästa år. Han lade Speedwayhjälmen på hyllan under säsongen och skall nu satsa allt på Porsche.

Nedan ser ni länkar till Resultat, Bilder & Tabell:
Design by Bloms IT